Ezreknek segít a biztonságos közlekedésben - Ma a megújult Tünde utcát adták át
Ma a megújult Tünde utcát adták át

Ünnepélyes keretek között adták át a közlekedőknek a felújított Tünde utcát, amely új aszfaltburkolatot kapott és az út mellett járdát és kerékpárutat is építettek. A beruházás a két és fél kilométeres szakaszon két uniós pályázati forrás segítségével, 952 millió forintból valósult meg. Az iparterület jelleg miatt kiemelt cél volt a közúti forgalom mellett a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása.

Nyíregyháza önkormányzata két európai uniós pályázati forrás segítségével újította fel a Tünde utca teljes szakaszát és egy új kerékpár- és gyalogutat is építettek. A munkálatok az elmúlt év őszén kezdődtek, az útfelújítás idén májusban, a kerékpárút építés pedig júniusban fejeződött be.

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Ezen a két és fél kilométeres szakaszon 75 cég és vállalkozás dolgozik, ami azt jelenti, hogy naponta több ezer ember jár ide munkába. Ezért is döntöttek úgy, hogy ne csak a forgalmas utat újítsák fel, hanem a biztonságos kerékpárút és járda is megvalósuljon. Tavaly elkészült a Lujza utca rekonstrukciója, most pedig épül a Kállói úti kerékpárút is, ami júliusban készül el. A Tünde utcán megépített kerékpárút-szakasz része a Kígyó utcától induló, Debreceni út, Kállói út, és Szent István utca Kert utcáig tartó új kerékpárútnak, amely összesen nyolc kilométer hosszan teszi biztonságossá a kerékpározást Borbánya, illetve Kistelekiszőlő, valamint a belváros között.

 A beruházás fontos volt az itt működő cégeknek is

A megújult Tünde utca átadására meghívták az iparterületen működő cégek képviselőit is.

Dobi József a Hübner-H kft. gazdasági igazgatója hangsúlyozta:

Nagyon sok olyan dolgozójuk van, aki a buszpályaudvarról vagy a vasútállomásról kerékpárral érkezik a gyárba, nekik ez a beruházás felbecsülhetetlen értékű, most a biciklitárolójukat is bővíteni kell. A cégnek 850 munkatársa van, de új csarnok építésébe is kezdtek, ezzel a dolgozói létszám is növekszik majd. A Tünde utca felújításával javul a telephelyek megközelíthetősége. Az pedig, hogy a Hübner telket adott a bicikliút megvalósításához és támogatja a várost a közlekedés korszerűsítésében, egy hosszú távú eredményes együttműködésnek a záloga.

Az iparterület jelleg miatt kiemelt cél volt a közúti forgalom mellett a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása. A beruházás a két és fél kilométeres szakaszon 952 millió forintból valósult meg. A felújított Tünde utcát ünnepélyes keretek között szalagátvágással adták át.

Kapcsolódó galéria

Tünde utcai átadó