Debrecenben és Nyíregyházán maszkadománnyal nyújt segítséget a Veolia
Fotó: Illusztráció

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos, ezért a pandémia megfékezése érdekében a vállalat most FFP3-as típusú arcmaszkokat adományoz kiemelt partnerei részére. Az országos szinten megvalósuló ajándékozás révén most a Debreceni Egyetem és Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és az Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó Jósa András Oktatókórház részesül az adományból.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-járvány hazánkban történő megjelenése óta több alkalommal járult hozzá a pandémia elleni küzdelemhez. Habár Magyarországon a vírus terjedésének üteme az elmúlt időszakban lassult, továbbra is fontos az elővigyázatosság, hiszen fel kell készülnünk egy esetleges következő járványhullám kockázatára. Ezért adományaival a Veolia a koronavírus elleni védekezéshez kíván további segítséget nyújtani.

A vállalat 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – összesen mintegy 14 000 darab olyan FFP3-as maszkot ajándékozott 29 magyar városban, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen. Debrecen és Nyíregyháza mellett többek között Pécsen, Ajkán, Székesfehérváron és Budaörsön is sor került maszkadományozásra.

A Veolia augusztusban 1300 darab maszkot adott át a Debreceni Egyetemnek, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházhoz pedig 1200 darab maszk jutott el.

Az adomány hozzájárul a fertőzött betegeket ápoló egészségügyi dolgozók védelméhez, de egy esetleges következő járványhullámra való felkészülésben is nélkülözhetetlen eszköz lehet.

„A koronavírus-járvány későbbi, második hullámának a kitörése nem zárható ki a közeljövőben, ezért olyan eszközt szerettünk volna adományozni, ami mindenképpen hasznos lehet egy esetleges újabb vészhelyzetben. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk" – mondta el Gurszki László, a Veolia Kelet-magyarországi Erőművek Igazgatóságának regionális igazgatója.

A Veolia Magyarország cégcsoportról:

A Veolia csoport Magyarország egyik vezető közművállalata. A magyar kormány stratégiai együttműködő partnereként az energetika, a víziközmű, a hulladékkezelés és az építőipar területén egyaránt széles körben nyújt fenntartható megoldásokat. A társaságcsoport 2019. évi árbevétele közel 150 milliárd forint volt, munkavállalóinak létszáma megközelíti a 3000 főt.

A Veolia energetikai üzletága 50 hazai önkormányzat létesítményei mellett 85 középületet, 63 egészségügyi és szociális intézményt, valamint 57 ipari telephelyet lát el energiával. Távhőszolgáltatóként 12 városban több mint 40 ezer lakos távfűtéséről gondoskodik és országszerte további 351 ezer fő számára termel hőenergiát. A csoport hét erőművében magas hatásfokú földgáztüzelésű és biomasszát felhasználó blokkok működnek; virtuális erőművének köszönhetően pedig a szabályozói piacon is jelentős részesedéssel bír. A cégcsoport által évente értékesített villamosenergia közel 623 ezer lakos éves fogyasztását képes biztosítani.

A Veolia víz üzletága leányvállalatai révén évente 15,3 millió m3 egészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül 205 millió m3 szenny- és csapadékvíz elvezetéséről és kezeléséről gondoskodik, így 2,2 millió lakost lát el Magyarországon.

A társaságcsoport a víz- és szennyvíztechnológiai, valamint a mérnöki és mélyépítési szolgáltatások terén is a magyar piac meghatározó szakcégei közé tartozik.

A Veolia hulladékkezelési üzletága vezető szerepet tölt be Magyarországon a műanyag, az üveg és a fém csomagolási hulladékok újrafeldolgozása és az energetikailag hasznosítható hulladékok kezelése terén. Emellett szlovén leányvállalata révén jelentős tapasztalatokkal bír a biológiai és a kórházi veszélyes hulladékok kezelése terén.