Csempészcigarettát rejtett a piros bőrönd
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy gépjárműben több mint 2700 doboz, 2 millió forint értékű csempészcigarettára bukkantak. A cigarettát és a járművet lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának pénzügyőrei Ebes településen helységellenőrzést végeztek és eközben megvizsgáltak egy garázsban álló gépkocsit is. A jármű csomagtartójában egy kabáttal letakart fekete nylon zsákban, valamint egy piros színű bőröndben magyar adójegy nélküli cigarettákat találtak. Amikor a pénzügyőrök kivették a csomagtartóból a zsákot és a bőröndöt, a gyári takaróbetét alatt és a pótkerék helyén további csempészcigaretták kerültek elő. A jármű utasterének átvizsgálásakor a hátsó ülések előtt, valamint a jobb első ülés előtt lévő gumiszőnyeg alatt szintén adózatlan cigarettákat találtak a pénzügyőrök.

Az autó megközelítőleg 2700 doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtett. A pénzügyőrök az elkövető ellen jövedéki eljárást indítottak, a mintegy 2 millió forint értékű adózatlan cigarettát és a gépjárművet lefoglalták, továbbá költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.