Csaló csatornatisztítók Nyíregyházán

Ezek az emberek elsősorban cégeket keresnek meg, azt állítva, hogy az adott területen csatornadugulás, meghibásodás áll fenn, melynek elhárítására és a csatorna kitisztítására ők vállalkoznak. Ezután – első pillantásra legálisnak tűnő – megrendelőt állíttatnak ki a károsulttal, számlát is adnak neki, sőt, csatornatisztítási munkának tűnő tevékenységet is imitálnak a területen. A csalók legutóbb nyíregyházi vállalkozókat próbáltak így megkárosítani.

A NYÍRSÉGVÍZ Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zrt. tájékoztatja tisztelt fogyasztóit, hogy közterületen haladó szennyvízcsatorna-vezeték tisztításáért a fogyasztóktól külön ellenszolgáltatás nem kérhető, mivel ezen munkálatok költsége benne foglaltatik a mindenkori, NYÍRSÉGVÍZ Zrt. által számlázott víz- és csatornadíjban.

Kérik a felhasználókat, ha a fenti módszerrel próbálkozó csalók keresik meg Önöket, haladéktalanul forduljanak a rendőrséghez, illetve tájékoztassák a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. csatornázási ágazatát a 42/430-005-ös telefonszámon.