"Csak az a szép, zöld gyep!"

[video]

Már hagyomány, hogy Nyíregyháza önkormányzata, valamint a NYÍRVV Nonprofit Kft. közösen szervezi meg azt a városszépítő akciót, melyhez a város lakói is csatlakozhatnak.

További képekért kattintson a fotóra!

Egy köbméter komposztos termőföldet és egy kilogramm fűmagot igényelhetnek az ingatlantulajdonosok, amelyet az előkertek, utcafronti zöldfelületek szépítésére használhatnak fel.

 

FÖLD, FŰ PÁLYÁZATI ÚTON

 

A termőföldre és a fűmagra pályázni kell, 2015. március 6-áig kell az igényléseket eljuttatni a NYÍRVV Nonprofit Kft. honlapjáról letölthető adatlapon, amit a marketing@nyirvv.hu-ra, vagy postai úton a NYÍRVV címére kell elküldeni: 4401 Nyíregyháza, Tüzér utca 2–4. A pályázatokon fel kell tüntetni, hogy a jelöltek a füvesítési akcióban kívánnak részt venni.
Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-fenntartási irodavezetője a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, a lakosságot szeretnék megmozgatni annak érdekében, hogy még zöldebb legyen Nyíregyháza. A szakember kifejtette, a cselekvő aktivitást célozták meg. Azzal szemléltette, hogy egyre többen érdeklődnek a program iránt. Az eddig beérkezett nevezésekből is látni, sokan szeretnének részt venni és az a céljuk, hogy a saját zöldfelületük még szebb, még üdébb, még zöldebb legyen. A szakember hozzáfűzte, ez az akció is hozzájárul ahhoz, hogy Nyíregyháza még élhetőbb, még egészségesebb, még szebb város legyen.

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK

 

Az igényléseket beérkezési sorrendben bírálják el a városüzemeltető cég munkatársai. Siker esetén értesítik a pályázókat, mikor vehetik át a termőföldet és a fűmagot a NYÍRVV Tüzér utcai telephelyén. A városszépítő akciónak is köszönhető, hogy Nyíregyháza nem csupán az itt élőknek, hanem az ide látogató turistáknak és a szakmának is tetszik. Már több alkalommal szerepelt sikeresen a város a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyen. 2012-ben Nyíregyháza Arany Rózsa-díjban, 2014-ben pedig két különdíjban is részesült.

Mikita Eszter

Fotó: Kohut Árpád