Csak a név változik – Régiós vállalat a Szabolcs Volán helyett

Új néven, de a régi rend szerint utazhatunk ezentúl a helyi és a helyközi buszokon. A járművek oldalán ugyan a felirat továbbra is Szabolcs Volán lesz, de a cég két összeolvadásával együtt Észak-magyarországi Regionális Közlekedési Központ néven működik tovább.

A MENETREND NEM VÁLTOZIK

– Ez a mindennapi gyakorlatban nem jelent változást – mondta el Ujj Zsuzsanna, a régiós központ PR menedzsere. – A változás az utazóközönséget semmilyen teendővel nem terheli. Változatlan menetrenddel és változatlan tarifákkal működik ezentúl is a személyszállítás. A különbség mindössze annyi, hogy a jegyeken, a bérleteken és a számlákon már az új névvel találkoznak az utasok, de minden egyéb változatlan marad – tette hozzá.

MEGSZOKOTT BUSZOK ÉS RÉGI JEGYÁRAK

Az egyetlen szembetűnő változás az utasoknak, hogy új buszjegyet és bérleteket válthatnak már. Az utazási árak pedig nem változtak, Nyíregyházán pedig továbbra is megmarad a reggel 8 és délután 1 óra közötti, úgynevezett kedvezményes menetjegy. A korábbi sárga, zöld és kék buszjegyek helyett azonban már az új típusúak vannak érvényben. Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek a régi fajta buszjegyből van még, azzal továbbra is utazhatnak, hiszen az árukban sincs különbség.

HAMAROSAN ÚJ WEBOLDAL IS SZÜLETIK

Ujj Zsuzsanna hozzátette, sem az arculat sem az autóbuszok megjelenése nem változik, hiszen az átalakítás elsődleges célja a költségtakarékosság, a váltás pedig több tízmilliós költséggel járna. A megszűnő társaságok honlapjai is elérhetőek maradnak és tovább frissülnek, a régiós weboldal még fejlesztés alatt áll.