COVID-helyzet az iskolákban: legalább 17 diák és 11 dolgozó igazoltan koronavírusos
Fotó: Illusztráció

Legalább 17 diák és 11 dolgozó igazoltan koronavírusos a Nyíregyházi Tankerületi Központ intézményeiben, és további legalább 15 fő van hatósági karanténban. A legtöbb iskola saját honlapján tette közzé a fertőzött diákok és dolgozók számát, melyet mindennap folyamatosan frissítenek. A bárki számára elérhető adatok alapján a Vikár Sándor Zeneiskolában például 4-en koronavírusosak és 12-en vannak hatósági házi karanténban.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ valamennyi intézménye külön tájékoztató menüpontot hozott létre az iskolák honlapjain a koronavírussal kapcsolatban, illetve a legtöbb iskola megosztotta azokat az adatokat is, amelyek a fertőzött tanulók vagy dolgozók számáról tájékoztatnak.

Ezek alapján a Vikár Sándor Zeneiskolában 3 tanuló és 1 dolgozó koronavírusos, összesen pedig 12-en vannak hatósági házi karanténban. A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban 1 új igazolt fertőzött van, akár csak a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban. A Művészeti Szakgimnáziumban és a RIDENS-ben nincsenek új esetek, míg a Krúdy Gyula Gimnázium diákjai közül már csak 4-en koronavírusosak. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban és a Móra Ferenc Általános Iskolában 2-2 fő fertőzött tanulót találtak, míg az utóbbiban 2 dolgozó is koronavírusos. A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában nincs fertőzött tanuló, azonban a dolgozók közül 3-an is vírusosak, a Bem József Általános Iskolában viszont csak egy tanuló igazoltan fertőzött, rajtuk kívül viszont 3-an vannak karanténban. Az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban 3-3 fő fertőződött meg a diákok és a dolgozók közül, míg az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolában 1-1 fő az igazoltan megbetegedettek száma.

Ezek alapján legalább 17 tanuló és 11 alkalmazott igazoltan fertőzött a tankerületi központ nyíregyházi intézményeiben. Ez a szám természetesen nagyobb is lehet, mivel van olyan iskola, amelyik nem tette közzé honlapján az adatokat, de több olyan intézmény is van, ahol megosztották, hogy sem diák, sem dolgozó nem fertőződött meg a szeptember 24-ei adatok alapján.