Cél a bajnoki cím - A jövő héten munkába áll a Hübner Nyíregyháza BS

Megkezdi a felkészülést a Hübner Nyíregyháza BS férfi kosárlabda együttese. A Cápák új kerettel és átalakult szakmai stábbal vágnak neki a szezonnak. Továbbra is számítanak a saját nevelésű játékosokra. 

Az elmúlt szezonban a feljutásért harcolt a Hübner Nyíregyháza BS. A koronavírus-járvány azonban épp a legrosszabbkor, a rájátszás kezdete előtt tört ki, és mivel a szövetség befejezettnek nyilvánította a bajnokságot, így a gárda maradt a B csoportban. 

- Még mindig van bennem düh amiatt, ahogy véget ért a bajnokság, és hogy nem hirdettek eredményt. Az első helyen álltunk a befejezéskor, szeretnénk egy év múlva ismét az élen végezni - mondta Bus Iván játékos. 

Miközben javában folytak az egyeztetések, a klub tragikus hirtelenséggel elveszítette szakmai igazgatóját, Sitku Ernőt. Az ő feladatát a jövőben Boris Maljkovic veszi át. 

- Nehéz lesz pótolni Ernőt, de igyekszem mindenben segíteni a klubot. Nem csak a felnőtt együttes szakmai munkáját felügyelem, hanem az U18-as és az U20-as gárda is hozzám tartozik. Lesz munka bőven – mondta Boris Maljkovic. 

Ami a keretet illeti, visszatért Nyíregyházára Mohácsi Máté, aki legutóbb az „A” csoprotos Oroszlányban játszott. Ő kettős feladatot lát majd el, mivel az Élsport Kft. ügyvezetője is lett. 

- Hat éve hagytam el Nyíregyházát, és mindig is tervben volt, hogy visszatérek. Ennek most jött el az ideje, és a pályán valamint azon kívül is mindenben szeretném segíteni a csapatot – tette hozzá Dr. Mohácsi Máté. 

A vezetőedző Siska János marad. A tréner bízik abban, hogy a csapat a következő idényben is a feljutásért harcolhat majd. A felkészülés a jövő héten a hagyományos kosártornával kezdődik. 

- A jövő héten felméréseken vesznek részt a játékosok, majd délutánonként a gyerekek kosártáborát segítik. Ez után 3-4 héten keresztül erőnléti, taktikai feladatokat végzünk, majd felkészülési mérkőzést szeretnénk játszani. A Losonc gárdájával már megállapodtunk, reméljük pályára léphetünk ellenük - mondta Siska János vezetőedző. 

A játékosok közül Dancsecs András a Falco-hoz távozott, Kuttor Gergő pedig az Albacomptól érkezett. Sitku Márton távozása még kérdéses, a klub a játékosra bízta a döntést, és mindenben támogatja. Marad a tavalyi légiós Bryton Hobbs, és még nagyobb szerepet kaphatnak a saját nevelésű játékosok. Az is eldőlt, hogy a jövőben másodedzőként Brúgós Olivér is a szakmai stábot segíti.