Cégek nagylelkű adományát vehette át a Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ

A Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ ma délelőtt 500 ezer Ft összegű adományt vehetett át két cég, a Királyi Vendéglátás és a Dohány Vidámpark nagylelkű felajánlásának köszönhetően.

A vállalkozások életéhez évtizedek óta szorosan hozzátartozik az adakozás, együttműködésük a jótékonykodásban hosszú évekre vezethető vissza, a nyíregyháziak számára is többször kifejezték már adakozó szándékukat. Idén tudatosan készültek a felajánlásra.

Az idei évben Nyíregyháza alpolgármesterét, dr. Ulrich Attilát kérdeztük meg, hogy van-e olyan szervezet, vagy intézmény, amelynek jól jönne a segítség és így jutottunk el a Csodavárig. Amint megismertük ezt a szervezetet, és megláttuk, hogy milyen fantasztikus munka folyik itt, egyértelmű volt a döntés, hogy őket szeretnénk támogatni

nyilatkozta Király Róbert, a Király Vendéglátás üzemeltetője.

A bőkezű adakozó bővelkedik, s aki másokat felüdít, maga is felüdül. – a Példabeszédek 11. fejezetének 25. versével adta át a két cég közös ajándékát Király Róbert, kifejezve, hogy számukra ugyanolyan öröm az adomány átadása, mint annak, aki azt fogadja. Az ajándékot a Rejtett Kincsek Down Egyesület képviseletében Kisari Károly elnök vette át, aki elmondta nagy öröm számukra, hogy a cégek az intézményt tisztelték meg felajánlásukkal, hozzátette, a pénzösszeget az egyesület a Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház működésének támogatására, eszközeinek megújítására, valamint az ott fejlődő gyermekek magas szintű ellátásának biztosítására fordítja.

Az elmúlt 12 évben már több tízezres az a létszám, akikkel foglalkoztunk. Ez egy óriási létszám, folyamatosan kopnak az eszközeink. a játékaink, ezeket mindig csak adományokból tudjuk pótolni, és mindig öröm, amikor valaki gondol ránk akár év közben, akár így év végén, hogy támogassa a céljainkat

mondta Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

A mostani adományozás annak az együttműködésnek köszönhető, ami az Adni Öröm kampány keretében létrejött a Rejtett Kincsek Down Egyesület és a város között. A fejlesztő központ idén először szervez tombola sorsolást a nyíregyházi adventi forgatagban, mely kezdeményezés mellé örömmel állt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Az adni öröm kampánynak 17-én, vasárnap lesz a kiteljesedése. A felhívás kapcsán több cég is adományozóként lépett be, de megszólítjuk a magánembereket is, hiszen tombolasorsolást szervezünk 17-én, vasárnap 2 órától. Akik adományoznak, és részt vesznek a tombolasorsoláson, akár egy televíziót is hazavihetnek, de egyéb nagy értékű adományokat is kaptunk erre az akcióra, sokan tárgyi adományokat adtak kifejezetten erre a célra

tette hozzá az elnök.

A Nyíregyházán 12 éve működő Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóházban 2022-ben 4500 gyermek fordult meg, ez a szám 2023-ban közel 5000 volt. Az intézmény hiánypótló a megyeszékhelyen, hiszen nemcsak a korai fejlesztést biztosítja évek óta a kisgyermekek számára, de játszóházi szolgáltatásaival széles közönséget szólít meg.