Bus Iván visszatér – Alakul a Hübner Nyíregyháza BS játékoskerete
Fotó: Szarka Lajos

Megváltozott kerettel és új szakmai stábbal vág neki a Hübner Nyíregyháza BS férfi kosárlabda csapata a következő idénynek. Visszatér az egykor kulcsszerepet betöltő Bus Iván, aki Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint meghatározó tagja volt a feljutó csapatnak, most pedig fontos bástya lehet a pályán.

Az előző szezont követően nem sikerült a bennmaradás az A csoportban a Hübner Nyíregyháza BS férfi kosárlabda csapatának. A következő idénynek így egy megváltozott kerettel, és új szakmai stábbal vág neki az együttes. Visszatér a 30. életévében járó, saját nevelésű játékos, Bus Iván, aki a Blue Sharksban eltöltött ötödik B-csoportos szezonban kulcsszerepet vállalt a feljutásban, majd a 2021–22-es idényben is fontos tagja volt együttesnek az élvonalban, mígnem felhagyott az A-csoportos játékkal és Fótra szerződött. Dr. Mohácsi Máté, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint meghatározó tagja volt a feljutó csapatnak, így most fontos bástya lehet a pályán. A Nyíregyházára visszatérő játékosnak számos emlékezetes pillanatot köszönhetnek a Hübner Nyíregyháza BS szurkolói.

– Nehéz visszaemlékezni a legemlékezetesebb pillanatokra, mert volt bőven a másodosztályban és az elsőben is. Mindkettőnek megvolt a szépsége. Nyilvánvalóan a feljutás egy örök emlék marad, talán ezt mondanám a legszebb emléknek is, azt az egész évet a HEPP Kupa győzelemmel egybevetve. Illetve az első A csoportos évet el lehet könyvelni sikerszezonnak, mert nagyon sokan azzal számoltak, hogy mi leszünk a kiesők, ennek ellenére viszonylag hamar bebiztosítottuk magunkat és a bent  maradást is – mondta el Bus Iván, a Hübner Nyíregyháza BS frissen visszatért játékosa.

Bus Iván a Hübner Nyíregyháza BS egyik vezéregyénisége volt, egy kiválóan védekező és irányító, önzetlen csapatjátékos, igazi maximalista sportoló, aki minden mérkőzésen 100%-os teljesítményre törekedett. Önzetlen játékának köszönhető, hogy a 2019/2020-as bajnokság országos statisztikai versenyében gólpassz kategóriában az előkelő harmadik helyen végzett. Célja jelenleg is, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a következő szezonban.

– Valamilyen szinten úgy tűnik ez egy átmeneti év lesz ebben a ligában, nincs most kimondottan nagy esélyes, ami az elmúlt három évben volt, mint például mi is annak idején. Most itt sem cél első körben a feljutás, meglátjuk, hogy alakul. Nyilván minden sportoló minden meccset meg akar nyerni, természetesen én is így vagyok ezzel. Úgy gondolom, hogy egy ütőképes, fiatal brigádot raktunk össze, de megvan benne a rutin is, úgyhogy szépen elkezdünk dolgozni augusztusban és reméljük, hogy ahogy a szezon halad előre mi is egyre jobbak leszünk – tette hozzá Bus Iván.

A Hübner Nyíregyháza BS régi-új játékosa örömmel tért vissza Nyíregyházára, és reméli teljesítményével segíti majd a következő szezonban csapatát.