Bus Iván nem csak a labdával, a fakanállal is jól bánik - Szeret főzni a kosaras

A harmadik legtöbb gólpasszt adta, és 10 pont fölötti átlaggal zárta az idényt Bus Iván. A Hübner-Nyíregyháza BS kosarasa mögött remek idény van, a csapattal a feljutásért küzdött, amikor jött a vírus...A bajnokságot befejezettnek nyílvánították, és bár a  csapat edzésben maradt, mindenki csalódott volt, hogy így ért véget a szezon. Ha pozitívumot akarunk keresni a dologban, Bus Iván számára így több idő jut hobbijára, a főzésre, ami kikapcsolja. 

- Nagyon szeretem a hasam! Édesanyám és nagymamám főztjein nőttem fel, akik mindketten konyhatündérek. Amikor elkerültem 17 éves koromban Paksra, akkor hiányoztak a hazai ízek, illetve magamra is voltam utalva, úgyhogy kénytelen voltam elkezdeni otthonosabban mozogni a konyhában. Hál’Istennek az akkori lakótársam Czinger Zoltán volt, aki abban az időben jóval önállóbb és érettebb volt, mint én, úgyhogy rengeteget segített. Később már egyedül is boldogultam és egyre jobban ment. A másik ok pedig az, hogy kb máfél éve nagyon odafigyelek a táplálkozásra. Igyekszem minél egészségesebben étkezni és ez sokszor úgy a legegyszerűbb, ha magamnak készítem el. A hús, vagy hal mellé egy egészséges, jó tápértékű köret legyen és persze a saláta, zöldség elmaradhatatlan. Ezeket pedig lehet a végtelenségig variálni - mondta Bus Iván. 

A kosaras szereti a fűszeres ízeket, és az olasz konyhát is. 

- Mindenevő vagyok. Az olasz konyha ízvilága áll hozzám a legközelebb, de tésztát csak csínjával szoktam és akkor is csak ebédre, mert vacsorára általában kerülöm a nehéz, szénhidrátgazdag ételeket. Emellett persze a magyaros és thai fogásokat is szeretem és nagy kedvenc még a mexikói, tortilla alapú kaja. Igyekszem mindig egy-egy új receptet kipróbálni - tette kozzá a kosaras. 

Mivel a párja, Szilágyi Dorottya válogatott vízilabdázó, így Iván egészséges ételeit leginkább ő teszteli. 

- A párommal nagy szerencsém van ilyen téren, mert nagyon tudatosan és élsportolóhoz méltón táplálkozik, és mivel pályafutása után sportdietetikusként szeretne elhelyezkedni, képben van mindennel és rendszeresen segít. Természetesen volt már példa többször is arra, hogy szüleimnek főztem, vagy a csapattársakat hívtam át vacsorára. Őket általában be is szoktam fogni munkára. Bazsó Brúnó kitűnő szeletelő és sajtreszelő, Vaskó Györgynél pedig senki nem kóstol jobban! Egyébként egyre jobban tüsténkednek ők is a konyha körül, úgyhogy egy ideje már tervezzük a vacsoracsatát is. Remélem jövőre összejön - mesélte Bus Iván.