Bringaváros 7.1 - szeptember 28-án jön a második felvonás Nyíregyházán!

Szeptember 28-án ismét Bringaváros 7.1 Nyíregyházán. A rendezvénnyel a kerékpárutakat és a kerékpáros közlekedést szeretnék népszerűsíteni. A településrészek között versenyt is tartanak. 

Nyíregyházán jelentősen nőtt az elmúlt években a kerékpárutak száma. Már 71 km hosszan lehet bringázni a megyeszékhelyen, és a településrészeket kerékpárral is biztonságosan meg lehet közelíteni. Egy éve többek között azért is szervezték meg a Bringaváros 7.1 rendezvényt, hogy népszerűsítsék a közlekedési formát.

Idén már második alkalommal lesz Bringaváros, és a tavalyi hét helyett 11 településrész csatlakozott, így az Érkert, a Malomkert, a Hímes és a Korányi Kertváros is kapcsolódott a programhoz. A 11 településrészen és a Kossuth téren is programokkal készülnek szeptember 28-án. 

- Fontos a közlekedésbiztonság fejlesztése, és hogy az itt élők megismerjék a kerékpárutakat. Nyíregyházán sokan mozognak, szeretnek kerékpározni, ezt bizonyította az elmúlt két évben a résztvevők létszáma a Bringapikniken és a Michelin Bringafesztiválon is. Jó érzés látni milyen sokan tekernek, ezért építettük a kerékpárutakat - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. 

Szeptember 28-án reggel 9 órakor indulnak a programok, a különböző településrészeken az első 100 jelentkező különböző színű pólót kap, és a városrészek versenyeznek is.

Az nyer, aki egy görgős kerékpárba a nap során a legtöbb kilométert tekeri. Egy éve a Jósaváros nyert. 

- Nagyon fontos egy-egy településrésznek, hogy a legaktívabb városrésznek járó serleget elnyerjék. Bízunk abban, hogy idén túlszárnyalják a tavalyi eredményt, és még több kilométert gyűjtenek a kerékpárokba - mondta Pataki Mihály a Bringasziget tulajdonosa, a rendezvény társszervezője.  

A nap során a városban kijelölt különböző pontokat kell megtalálniuk a résztvevőknek. Aki mindet megtalálja, sorsoláson vesz részt, melynek a fődíja egy kerékpár. De azok is ajándékokat kaphatnak, akik négynél több helyszínre tekernek el. Keresik a legszebb kerékpárt is, reggel 9 és 10 óra között a Kossuth téren fotók készülnek a nevezőkről, melyekre a nyiregyhaza.hu oldalon lehet majd szavazni. A győztes ajándékot kap. A napot gyerekprogramok és koncertek színesítik, este a Kowalsky meg a Vega lép fel. 

Kapcsolódó galéria

BRINGAVÁROS 7.1 Sajtótájékoztató