Bringa Piknik – Több mint ezren tekertek Tokajba
Fotó: Trifonov Éva

Hetedik alkalommal rendezték meg a Bringa Pikniket. A rajt helyszíne hagyományosan a Kossuth tér volt, ahonnan 9:37-kor indult útnak a több mint ezer lelkes kerékpáros. A résztvevők között minden korosztály képviseltette magát, a legfiatalabb induló 5 és fél, míg a legidősebb 84 éves volt.

Május 25-én hetedik alkalommal került sor a Bringa Piknikre. A hagyományos rajthelyszínről, a nyíregyházi Kossuth térről, pontosan 9:37-kor indult el a több mint ezer lelkes kerékpáros, akikhez út közben több százan csatlakoztak. A résztvevők között minden korosztály képviseltette magát: a legfiatalabb induló mindössze 5 és fél, míg a legidősebb résztvevő 84 éves volt. Az esemény szervezői már hónapokkal ezelőtt megkezdték az előkészületeket, hogy mindenki számára biztonságos és élvezetes legyen a túra.

„Már októberben elkezdünk gondolkodni azon, hogy milyen új elemekkel és apró részletekkel tehetnénk színesebbé és hangulatosabbá a rendezvényt. Nem feltétlenül magára a kerékpározásra gondolunk, hiszen azt mindenki a saját családi vagy baráti körében élvezi, hanem inkább a tokaji Fesztiválkatlan programjaira. Szeretnénk olyan programokat kínálni, amelyek még vonzóbbá teszik az eseményt és kellemesebbé a résztvevők számára” – részletezte Juhász Miklós, a Bringa Piknik főszervezője.

Út közben a szervezők frissítőpontokról gondoskodtak, ahol péksütemény, gyümölcs és víz várta a kerékpárosokat. A távot Tokaj, Nyírtelek, Tiszanagyfalu és Rakamaz polgármestere is teljesítette. A Fesztiválkatlanban programok várták a célba érkezőket.

„Az időjárás nagyon kedvez nekünk, fantasztikus idő van. Remélem, hogy a katlanban zajló események, valamint az út mentén a pihenőpontok programjai mindenkinek tetszenek majd, és segítenek megfeledkezni a mindennapi gondokról. Szeretném, ha mindenki kihasználná a természet csodás lehetőségeit. Bízom benne, hogy a katlanban lévő programok minden résztvevő tetszését elnyerik, és hogy sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy körbetekerjék a tokaji Kopasz-hegyet” – mondta el Posta György, Tokaj polgármestere.

Első alkalommal tartották meg a Hegykerülő szakaszt, mely további 22 km-t jelentett a résztvevők számára. A Bringa Piknik hét évvel ezelőtt azért indult el, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, illetve a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárutat. Ezt az útvonalat rengetegen használják, nemcsak sportolásra, hanem mindennapi munkába járásra is.

„Hetedik alkalommal rendezzük meg a Bringa Pikniket, amely Nyíregyházáról indul, és a tokaji katlanban ér véget. Az út egy biztonságos kerékpárúton halad, amelyet néhány évvel ezelőtt építettek meg a két város között. Ez egy nagyon népszerű esemény, mert egyre többen kerékpároznak Nyíregyházán, és egyre több biztonságos kerékpárút áll rendelkezésre a városon belüli közlekedéshez. Nagyon örülök, hogy erre az eseményre már az ország más pontjairól is sokan érkeznek” – hangsúlyozta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Idén is érkeztek külföldről résztvevők a rendezvényre, volt, aki Amerikában lakik, de mivel éppen Nyíregyházán volt a rendezvény idején, így rajthoz állt. Akik csak Tokajig kerekeztek el, azoknak volt lehetőségük arra, hogy vonattal utazzanak vissza Nyíregyházára, és a nap során számos kiegészítő program szórakoztatta az indulókat.

Kapcsolódó galéria

Elstartolt a Bringa Piknik 2024