Nyíregyházán a röplabda döntő

Május 31-én kezdődik Nyíregyházán a Torma Ágnes U20-as leány röplabda bajnokság döntője. Hat csapat jutott a fináléba, és három napon át küzdenek majd a csapatok a Continental Arénában a bajnoki címért. A Sportcentrum együttesében csak nyíregyházi nevelésű játékosok játszanak, és az alapszakasz során két meccs kivételével mindig győztek. 

- Szeretnénk, ha dobogón végeznének a lányok hazai környezetben. Reméljük, hogy sokan kilátogatnak majd az eseményre, és buzdítják a csapatot – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A leány röplabda a Sportcentrum egyik legeredményesebb szakága. Az U15-ös korosztálytól fölfelé minden korcsoportban az I. osztály döntőjébe jutottak a csapatok, a hétvégén az U15-ös gárda a negyedik helyen végzett. Az U20-as keretben több olyan játékos is van, akik már az Extraligában is pályára léptek. 

- Nehezíti az ellenfelek feltérképezését, hogy több csapat is más kerettel érkezik, mint amivel az alapszakaszban játszottak, NB-I-es játékosokat is bevetnek majd. Ennek ellenére bízunk magunkban, és Pampuch Csaba edző kollégámmal együtt optimistán várjuk a hétvégét – mondta Erdősné Balogh Erika.

Mindegyik mérkőzést a Continental Arénában rendezik a döntő során. A mieink az „A” csoportban szerepelnek, míg a „B”-ben a Szent Benedek, a Szeged és az Újpest csatázik. A Nyíregyháza az első meccsét május 31-én 12.30-tól vívja az MTK-val, majd 15.30-tól a Békéscsaba lesz az ellenfél. 

- Nagyon várjuk a hétvégi döntőt, melyre a barátok, családtagok is kilátogathatnak, és szurkolhatnak nekünk. Úgy érzem jó csapatunk van, segít, hogy évek óta együtt játszunk, de erős kerete van az Újpestnek és a Szent Benedeknek is – mondta Tolnai Janka, az együttes feladója.

A csapatból többen is jövőre a Fatum Nyíregyháza Extraligás gárdáját erősítik. A tervek szerint 7 saját nevelésű röplabdása lesz a felnőtt együttesnek a következő szezonban!