Bővíti nagysebességű internet-lefedettségét a Magyar Telekom

A fejlesztés - amelynek része Nyíregyháza és környékének fejlesztése is - illeszkedik a Magyar Telekom és a kormány között tavaly februárban létrejött partnerségi együttműködéshez, aminek célja az ország digitalizációjának elősegítése, valamint a vidéki régiók szélessávú szolgáltatásokkal való ellátottságának fejlesztése - válaszolták az MTI kérdésére.

A többmilliárd forintos beruházás keretében 2500 kilométer optikai kábelt építenek ki országszerte, amely a vállalat szerint lehetőséget teremt arra, hogy tömegével jöjjenek létre országszerte digitális városok és -települések.

[REKLAM]

A szélessávú hálózatokon elérhető digitális szolgáltatások használatához a Telekom a hálózat kiépítését követően a településeken edukációs programokat szervez, továbbá áprilisban a monori, majd a szigetszentmiklósi általános iskolákban megrendezik az ingyenes okosdigitális program következő oktatásait.

A mobil fejlesztések területén folytatódik a 4G-s hálózat bővítése, aminek jelenleg 80 százalékos a kültéri lakossági lefedettsége.