Borús, esős idő várható a hétvégén – Szombaton országszerte zivatarok várhatóak

Borús, esős idő várható a hétvégén – Szombaton országszerte zivatarok várhatóak
Fotó: Illusztráció

Esős, borús idő várható a hétvégén. Helyenként lehetnek még 25 Celsius-fok körüli maximumok, de többfelé 20 fokig sem melegszik majd a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a Dunántúlon közepesen és erősen felhős idő várható, nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel lehet számítani esőre, záporra. A Dunától keletre a fátyol- és gomolyfelhők mellett szűrt napsütés várható, a középső országrészben néhol alakulhat ki záporeső. A leghidegebb órákban 7–16 fok lesz. Napközben többnyire 23–28 fokig melegszik a levegő, de a Nyugat-Dunántúlon csak 18–22 fok lesz.

Szombaton szinte országszerte kiadós csapadékra kell készülni. A legtöbb helyen eső, zápor lesz, de délen és keleten zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérsékleti minimum 12017, a maximum 18–27 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap összességében továbbra is erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. A legalacsonyabb hőmérséklet 12–17, a legmagasabb hőmérséklet 18–25 fok között alakul, keleten lesz a melegebb – olvasható az előrejelzésben.

 

Forrás: hirado.hu