Bomba hírünk van: kátyúznak, és 20 utcát le is aszfaltoznak!

Ezen az úton érdemes odafigyelni, betartani a 30 km/h-ás korlátozást, és mivel egy keskeny útról van szó, az sem baj, ha az autósok előzékenyek egymással és nem kényszerítik a szemben jövőt arra, hogy a másik fél lehajtson az úttestről.

A NYÍRVV-től kapott információk szerint, ezen a télen eddig 100 tonna hideg aszfaltot használtak fel kátyúzásra. Ha beköszönt a jobb idő, a tervek szerint 1500 tonna meleg aszfalttal javítják majd a nyíregyházi utak minőségét.

A cég közszolgáltatási szerződése szerint idén 20 utca kap aszfaltburkolatot. A legutóbbi közgyűlés után közzétett lista szerint többek között a Bazsalikom, Harangozó, Nárcisz, Mérő, Majoranna, Zivatar, Tujafa, Bogyó, Tulipán, Kincs, Lomb és a Salamonbokori utaknak és utcáknak lesz még az idén szilárd útburkolata.

Mindezek mellett azt is bejelentették, hogy megoldódnak az Univerzum üzletház mögötti áldatlan állapotok. Ez az egyik olyan része a belvárosnak, ahol még csupán földutak találhatóak. A sár és a folyamatosan keletkező mély gödrök miatt itt a hétvégén is grédereztek, azonban jelentős javulást csak az aszfaltozás hozhat.

A NYÍRVV-től azt is megtudtuk, hogy a parkoló, a Körte utca ide eső rövidebb szakasza (az új társasház előtt), valamint a Keskeny utca és a Keskeny köz is aszfaltburkolatot kap idén.

Z. Pintye Zsolt