Böjti futás a tó körül

A sóstógyógyfürdői tóparton rendezte meg a már hagyományos böjti futást a Hajdúdorogi Egyházmegye. Az összejövetel célja az volt, hogy a nagyböjti időszakot egy közös együttléttel zárják le, mely által mindannyian megerősödhetünk és ráhangolódhatunk a Nagyhétre. A Böjti futást Szent Pál gondolatai ihlették.

További képekért kattintson a fotóra!

Kocsis Fülöp a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház metropolitája hangsúlyozta, Szent Pál az élete végén írja le a mondatot: „A pályát végigfutottam, a hitet megtartottam.” Ezzel összegezte pályáját, amely saját maga szerint is egy nagy futás volt, de közben nem vesztette el a hitét.

ÖNÁLLÓ NYÍREGYHÁZI EGYHÁZMEGYE

A megnyitón a Böjti futás résztvevőit Nyíregyháza város nevében Szilvási István önkormányzati képviselő köszöntötte. Többek között arra is utalt, hogy az elmúlt héten Kocsis Fülöp metropolita kinevezést kapott Ferenc pápától, és megtörtént a hazai görög katolikus egyház átszervezése is. Ez Nyíregyháza és a görög katolikusok életében azért is nagyon fontos, mert ez az egyetlen önálló nyíregyházi egyházmegye.

A Böjti futást több korosztályos kategóriában, 1 és 2 kilométeres távokon teljesíthette a közel 500 résztvevő.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)