Bojlert kapott a Kert utcai gázrobbanás károsultja

Kilenc hónappal ezelőtt hatalmas robbanás rázott meg egy társasházat a Kert utcán. A tavaly áprilisi detonációban egy férfi elhunyt, egy 12 éves gyereket pedig kórházba kellett szállítani. A robbanás miatt 25 embernek kellett elhagynia az otthonát.

ROKONOKNÁL FÜRDÖTT

Takács Lászlóné az érintett Kert utcai ház egyik lakója. Lakását a gázrobbanás után felújították, kicserélték az ablakokat és az ajtót is. A szakemberek azonban nem javasolták neki a gázbojler újbóli visszakötését, mert az veszélyes lett volna.
– A gyermekeimhez jártam fürdeni, a fiam itt lakik a közelben. Volt, hogy fürdőbe mentem vagy más rokonoknál tudtam megoldani a tisztálkodást az elmúlt hónapokban – mondta el Takács Lászlóné.

GÁZ HELYETT VILLANY

A gázbojlert egy elektromos vízmelegítővel váltja ki, az eszközt felajánlásba kapta a nyugdíjas asszony. Az egyik nyíregyházi víz- és gázszereléssel foglalkozó szaküzlet egy nyolcvanliteres bojlert ajánlott fel a robbanás károsultjának, egy másik szakember pedig vállalta, hogy díjmentesen leszereli a régit és üzembe helyezi az újat.

További képekért kattintson a fotóra!

Takács Lászlóné azt mesélte, a robbanáskor Nyíregyháza polgármestere személyesen ajánlotta fel a segítséget a károsultaknak, ő pedig élt ezzel. Megkereste dr. Kovács Ferencet és elpanaszolta neki problémáját, aminek a megoldásában Nyíregyháza városgondnoki szolgálata is segített.
– A gázszolgáltató korábban megvizsgálta a fürdőszobát és a rendszert. Ők azt mondták, hogy oda nem szabad visszakapcsolni a gázt, mert az baleset- és robbanásveszélyes. Ezért volt szükség villanybojlerre, amiben a két nyíregyházi vállalkozó nagyon sokat segített – emelte ki Bordás Béla városgondnok.
A gázrobbanás károsultja hosszú idő után használhatja újra saját fürdőszobáját. A segítség értéke megközelíti a 100 ezer forintot.

Erdős József

Fotó: Máté János