Bíróság elé állítja az ügyészség a vasutasokra támadó fiút – Videó!

Bíróság elé állítja az ügyészség a vasutasokra támadó fiút – Videó!

A Nyíregyházi Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a 16 éves fiút, aki április 24-én az esti órákban a Záhony-Nyíregyháza útvonalon közlekedő vonaton jegy és maszk nélkül utazott, ezért a jegyvizsgáló Nyíregyháza-Sóstóhegy vasútállomáson leszállította. A fiú dühében a kalauzra, majd a mozdonyvezetőre is rátámadt.

A vádirat lényege szerint a fiatalkorú vádlott és bátyja 2021. április 24-én nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után az esti órákban Kisvárdáról Nyíregyházára utazott vonattal. A testvérpárnak nem volt menetjegye, illetve maszkot sem voltak hajlandóak viselni, ezrét őket a jegyvizsgáló Sóstóhegy állomáson a vonatról leszállította.

Az állomás peronján a fiatalkorú vádlott szidalmazni kezdte a jegyvizsgálót, majd több alkalommal ökölbe szorított kézzel felé is ütött, majd combon rúgta őt. A vádlott testvére eközben megpróbálta öccsét megfékezni, többször közé és a jegyvizsgáló közé állt, illetve két alkalommal arcon is ütötte a testvérét, aki azonban továbbra is fenyegette, szidalmazta a vasutast.

A konfliktust észlelte a mozdonyvezető is, aki leszállt a vonatról, és odament a kollégájához. Ekkor a fiatal fiú őt is trágár szavakkal illette, valamint egyszer hastájékon ütötte.

Az ügyészség a fiatalkorút 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélné.

A mozdonyvezető megütéséről készült utas által készített videó itt látható:

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség