Békéscsabára utazik a Szpari - a második tavaszi fordulót rendezik az NB-II-ben

A második tavaszi fordulót rendezik a labdarúgó NB-II-ben. A Nyíregyháza Spartacus ezúttal Békéscsabára látogat. A Szpariból többen is hiányoznak eltiltás miatt. 

Nem sikerült jól az első tavaszi meccs a Nyíregyháza Spartacus számára. A csapat 5-3-as vereséget szenvedett a Soroksártól egy fordulatos mérkőzésen. A szünet előtt két perccel még a Szpari vezetett, a pihenőre mégis már a vendégek mehettek előnnyel. A szakmai stáb kielemezte a hibákat, a héten pedig azon dolgoztak a játékosokkal, hogy ezeket kijavítsák. Vasárnap a 23. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában, és aBékéscsaba ellen lép pályára a csapat idegenben. 34. alkalommal találkoznak a felek, 15 esetben a Spartacus győzött, nyolcszor az Előre, tíz meccsen pedig döntetlen lett a végeredmény. 

A Szparinál mindenki egészséges, már a többiekkel tréningezik a felkészülés során megsérülő Györgyi Arthur és a betegségből visszatérő Papp Máté is. Ősszel 3-0-ra a Szpari nyert a Városi Stadionban Hornyák Marcell, Sinanovic Sinan és Kártik Bálint találataival. Vasárnap csak utóbbinak van esélye a gólszerzésre, mivel előbbi kettő eltiltás miatt nem játszhat. Ráadásul Hornyák Marcell négy mérkőzésről hiányzik majd, leghamarabb március 8-án a Vasas ellen léphet pályára. Békéscsabán így egy más összeállításban játszik majd a csapat, mint legutóbb.  

A Békéscsabánál nem volt nagy változás a téli szünetben. A Szparitól Polényi Gábor az Előrébe igazolt, Gránicz Patrik (ETO FC Győr), Lukács Raymond (Kazincbarcika), Oláh László (Ajka) érkezett és Szélpál Norbert (Paks) távozott. Az első fordulóban 0-0-ás döntetlent játszottak a Vasas ellen idegenben, a tabellán pedig a 10. helyen állnak 29 ponttal a csabaiak. A Nyíregyháza két hellyel előzi meg az Előrét, és két ponttal gyűjtött eddig többet. A Békéscsaba-Nyíregyháza találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik.