Befejeződött az olasz Formula-4-es szezon, nyíregyházi pilótának is szurkolhattunk az idényben

A 13. helyen végzett az újoncok között az olasz Formula-4-es bajnokságban Révész Levente. A nyíregyházi pilóta az első idényét teljesített formula autóval. A tervek szerint jövőre egy kategóriával feljebb lép. 

Befejeződött Monzában az idei Formula 4-es olasz bajnokság. Idén egy magyar pilóta, Révész Levente is részt vett a sorozatban. Gokart után most vezetett először formula autót a magyar versenyző. Komoly mezőny érkezett a záró futamra, több mint 30 pilóta indult az a pályán, ahol a Forma-1-es Olasz Nagydíjat is rendezik évtizedek óta. A verseny szorosságára jellemző, hogy az első tesztelésen alig volt különbség, az első 25 egy másodpercen belül végzett! Korábbi F-1-es pilóták gyermekei is rajthoz álltak a sorozatban, így Montoya és Patrese is vetélytársa volt a nyíregyházi versenyzőnek. 

Révész Levente számára nem sikerült jól az első futam, összeütközött Robert De Haan-nal, így a Safety Car-t is pályára kellett küldeni. A magyar pilóta végül 29. helyen zárt. A versenyt Oliver Bearman nyerte, csakúgy mint a második futamot. Ekkor az eső miatt csúszós volt a pálya, és ezúttal is többször kellett újraindítani a mezőnyt. Az AKM Motorsport versenyzőjét, Révész Leventét a 22. helyen intették le. Bearman-t nem lehetett megállítani, végül nem csak a harmadik futamot, hanem a bajnokságot is megnyerte. Révész Levente a 28. pozícióban zárta a harmadik monzai versenyt, összesítésben pedig az újoncok között a 13. helyen végzett az olasz F4-es bajnokságban. A tervek szerint a magyar pilóta jövőre már Formula 3-as autóval indul.