Bár kikaptak a röplabdások, de újra van csapatunk!
Fotó:Kohut Árpád

A női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Vasas ellen lépett pályára a Fatum Nyíregyháza. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, ma 54 éves korában elhunyt Grózer Anna, korábbi válogatott röplabdás, többszörös bajnok. 

A találkozó elején a Nyíregyháza vezetett. Kristina Belova és Anja Jurdza is pontosan támadott, így 18-12-nél komoly előnye volt a hazai csapatnak. Fricova szervái után viszont fordított a Vasas, 19-18-ra már ők vezettek. Izgalmas volt a hajrá, és szettlabdához jutott a Fatum 24-23-nál. Jurdza befejezte a támadást, így nyerte az első szettet a házigazda. 

A második felvonás is magas színvonalú volt, zömében a Vasas vezetett. 18-18-nál viszont ezúttal a nyírségiek egyenlítettek, sőt sikerült fordítani is. A centerek is többször jól fejezték be a támadásokat, és 24-22 után két szettlabdája volt a Fatumnak. Egy 4-0-ás sorozattal viszont fordítottak az angyalföldiek, és nyerték a játszmát. 

A harmadik szettben is folytatódott a nagy csata. A fővárosiak vezettek ugyan, de minimális volt a különbség. 17-19-nél viszont egy erősen vitatható szituáció után a Vasas kapta a pontot, majd a hazaiak vezetőedzőjének piros lapot adott a játékvezető, így 17-21 lett az állás. Ez megzavarta a mieinket, a vendégek pedig befejezték a szettet.

A negyedik játékrészben ha lehet, még tovább fokozódtak az izgalmak. Végig tapadt a Vasasra a Nyíregyháza, és ezúttal is hajrá döntött. Selena Leban többször is jól támadott, Tóth Fruzsina pedig bravúros mentéseket mutatott be. Marija Cicic jó labdákkal szolgálta ki a társakat, Lászlop Alexandra és Merve Cepni is fontos pillanatokban blokkolt, vagy ütött jól. Hogy mégis a fővárosiak nyerték a szettet, az nüanszokon múlt, a Fatumnak is volt játszmalabdája, de végül a Vasas örülhetett, és így előnnyel várhatja a visszavágót. De ahogy az egyik szurkoló megjegyezte meccs közben: „Újra van csapatunk”. És erre lehet építeni a folytatásban! 

Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 1-3 (23, -24, -18, -26)

Nyíregyháza: Jurdza 16, Cepni 6, Lászlop 7, Leban 20, Cicic 6, Belova 16

Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco

vezetőedző: Tomás Varga

Vasas: Skrypak, Török 1, Papp 5 , Bannister 15, Fricova 20, Abdulazimova 16

Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi, Fábián 2, Jámbor, Boyko 17

vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos