Balatoni Tamás Magyarországot képviselte a hétvégi Európa-bajnokságon

Idén Magyarországon került megrendezésre a tájékozódási futók Ifjúsági Európa-bajnoksága (EYOC). A versenyen rajthoz állhatott Balatoni Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője is. A nyíregyházi tájfutó a válogatók alapján a 4. helyen került be a válogatott csapatba.
Július 2-án, szombaton rendezték a hosszú távú versenyt. Ezt a számot a Somoskőújfalut övező erdőben bonyolították le, az átfutó pont és a cél a Lovas Stadionban volt. A terep mind fizikailag, mind technikailag nagy kihívás elé állította a versenyzőket, melyet a nagy hőség csak fokozott. Tamás kategóriájában 111 induló állt rajthoz. Kisebb hibákat vétve remekül helyt állt élete első korosztályos Európa-bajnokságán: a középmezőnyben végzett (62. hely), a magyar versenyzők közül a 3. helyen ért célba.


 
Vasárnap a rövidtávú futamot rendezték meg, melynek Salgótarján belvárosa adott otthont. A hőség nem változott, az aszfalt még melegebbé tette a levegőt. Itt Tamás verseny eleji koncentrációját egy nem várt külső esemény zavarta meg, mely a rajtja utáni pár útvonalválasztásánál még éreztette hatását: nagyobb hibával kezdett, melyen a táv végéig már nem tudott úgy javítani, hogy megismételje az előző napi eredményét. A futott ideje, s így a helyezése elmaradt az előzetesen várhatótól, de hibapont nélkül 28 versenyzőt megelőzve eredményesen fejezte be a versenyt.
Tamás felejthetetlen élményekkel tért haza a versenyről.
 
A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői mind a szombati, mind a vasárnapi futamon a helyszínen szurkoltak a magyar csapat tagjainak (köztük klubtársuknak, Balatoni Tamásnak), akik az egyéni számokban összesen 3 arany, 2 ezüst és 1 bronzérmet szeretek. A verseny hangulata olyan maradandó élményt jelentett a szurkoló gyerekeknek is, hogy immár új verseny- és eredménycélokkal tértek haza az ifjúsági Európa- bajnokságról.