Bajnok labdarúgók - a friss diákolimpiai aranyérmeseket köszöntötték az Eötvösben

Zengett az aula az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

A friss diákolimpiai bajnok labdarúgó együttes tagjai éremmel a nyakukban fogadták a gratulációkat Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól. A fiúk mindenkit legyőztek a döntőben. 

- Amikor a nyolc között győztünk, és továbbjutottunk, akkor éreztem, hogy akár az aranyérmet is megszerezhetjük. És szerencsére sikerült is az első helyen végeznünk - mondta Bába Péter játékos.

A csapatból többen a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémiában futballoznak rendszeresen, ami megkönnyítette Szécsi Zsolt edző dolgát. 

- Voltunk már korábban hetedikek, de akkor nagyon távolinak tűnt, hogy egyszer mi nyerjük meg a Diákolimpiát. A fiúk bebizonyították, hogy lehetséges! Ezúton is köszönöm azoknak az edzőkének a munkáját, akik a Bozsik Akadémiánál a gyerekekkel rendszeresen foglalkoznak, nekem már csak össze kellett raknom a csapatot - mondta Szécsi Zsolt edző.

Az iskola vezetése igyekszik nagy hangsúlyt helyezni a sportra, és több olyan diák is jár az intézménybe, aki nem csak jó sportoló, hanem jó tanuló is. 

- A kettőt együtt csinálni nagyon nehéz, de többen is bizonyították iskolánkban, hogy lehetséges. Ez pedig öröm a gyereknek, a szülőnek és az iskolának egyaránt - mondta Komáromi István igazgató. 

A csapat egy különdíjat is begyűjtött a döntő során, a torna legjobb játékosának Asztalos Noelt választották.