Az utolsó simításokat végzik - Rövidesen teljesen elkészül az Atlétikai Centrum
Fotó: Trifonov Éva

Rövidesen birtokba vehetik a sportolók az Atlétikai Centrumot. Az új épületet a Magyar Atlétikai Szövetség képviselői is megtekintették. A létesítmény egyedülálló Közép-Európában is. 

A nyíregyházi Tasi T. Dávid nyerte a 400 méteres síkfutás egyik előfutamát. Egyelőre csak elméletben, ugyanis az Atlétikai Centrum eredményjelzőjét tesztelték.

A rendszer a szövetség hálózatával is kapcsolatban lesz, azaz az eredményeket az interneten keresztül mindenki azonnal nyomon követheti. Ez csak egy a korszerű berendezések közül. A Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés 7 milliárd forintba került. 

- Egyedülálló a létesítmény nem csak hazánkban, hanem Közép-Európában is. Kint 8 sávos versenypálya, lelátó és világítás található, bent az épületben pedig egy 6 sávos futópálya, közvetítő helyek, kivetítő, nézőtér kerültek kialakításra. Minden feltétel adott rangos események rendezésére – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője. 

 A Magyar Atlétikai Szövetség képviselői is megtekintették a Centrumot, és elégedettek voltak a látottakkal. Hazai és nemzetközi versenyeket, bajnokságokat rendezhetnek Nyíregyházán, de akár csapatok is edzőtáborozhatnak majd, mivel szállodai szobákkal is rendelkezik a komplexum. Már az utolsó simításokat végzik, nyártól pedig birtokba vehetik az atléták. A szakemberek azt várják, a sportág iránt is jelentősen megnő majd az érdeklődés a fiatalok körében, látva, hogy milyen körülmények között dolgozhatnak. A legkisebbeknek ezért külön kölyök atlétikai programot is szerveznek. A csarnok déli részén húzódó négyszintes épület irodáknak, orvosi szobáknak ad helyet, és itt lesz a sportolók rekreációs igényeihez alkalmazkodó szolgáltató egység is. De kialakításra került az épületben vívó és tollaslabda terem is.