Az ország nagy részén több órára kisüt a nap
Fotó: Illusztráció

A csapadékos időt okozó mediterrán ciklon szerdán kelet felé elhagyja térségünket, majd nyugat felől újabb front érkezik, de a kettő között az ország nagy részén napos idő várható.

Keleten (főleg a Tisza vonala mentén) felhősebb, másutt gyengén felhős, vagy derült idő valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délutáni óráktól északnyugat felől előbb a magasabb, majd estétől az alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet. Kora délelőtt délkeleten is megszűnik a csapadék, azonban az átmeneti csapadékszünetet követően éjszaka újabb csapadékzóna érkezik.

Az északnyugati, északi szél napközben délire, délnyugatira fordul és fokozatosan gyengül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére -4 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Nyugat felől változó vastagságú felhőtömbök érkeznek, míg az ország keleti felén az alacsony szintű felhőzet terjeszkedik, de ott akár gyengén felhős, derült területek is előfordulhatnak. Reggelig a Dunántúl nyugati felén eső valószínű, míg másutt nem várható csapadékhullás az éjszaka folyamán, azonban a csapadékmentes területeken párássá válik a levegő, északkeleten köd is képződhet.

A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul. Fagypont körüli hőmérséklet leginkább a Duna vonalának kiterjedt térségében fordulhat elő.

 

Forrás: hirado.hu