Az ország nagy részén csapadékmentes az idő

Rendkívül hideg az idő, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Heves megyében -10 és -13 °C közötti értékeket mértek. Az autópályák burkolata általában száraz, de az M5-ös, M6-os és M7-es végig sónedves. A főutak burkolata a Dunántúlon sónedves, latyakos szakaszokat jelentettek Keszthely és Nagykanizsa környékéről, hókásás a burkolat Mohács térségében. Keleten Pest megye déli részén, valamint Bács-Kiskun megyében sónedves a burkolat, Bajánál hókásás, Szegednél latyakos, Makó környékén jégbordás szakaszkra is számítani kell.

Az alsóbbrendű úthálózaton téliesebbek az útviszonyok. A Dunántúl és az Alföld déli részén letaposott havas, hókásás vagy hóbordás a burkolat. Pécs, Szentlőrinc és Mohács környékén jeges, jégbordás, vagy hóbordás a mellékutak burkolata.

Országszerte jó a látótávolság, csupán Fertőszentmiklós környezetében párás a levegő. Általában gyenge a légmozgás. A nyugati országrészben Keszthely környékén közepes, Tatabányánál erős széllökéseket mértek. Keleten Békéscsaba térségében közepes erejű szél fúj.

Magyar Közút