Az ország főúthálózatának burkolata jellemzően sónedves

Az autópályák és autóutak sónedvesek. A főúthálózat burkolata jellemzően sónedves, de Szentlőrinc térségében jeges, Körmend, Zalaegerszeg és Nagykanizsa környékén letaposott havas, latyakos szakaszok is vannak még. A Dunántúl nyugati részén és a Duna vonalától keletre az északi területeken található mellékutak egy része még latyakos, hóbordás, letaposott havas. Ezekben a térségekben még dolgoznak a munkagépeik a szükséges síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákon. Veszprém, Kisújszállás és Orosháza környezetéből deres szakaszokat jeleztek.

A hőmérséklet általában -3 és 2 °C között változik. A látótávolság alapvetően jó, csak Makó környékén csökken 100 és 300 méter közé.
Erős szél nehezítheti a közlekedést Veszprém megyében, valamint Komárom és Újhartyán térségében. A Duna–Tisza közén és a Dunántúlon, továbbá Mátészalka környezetében jellemzően közepes erősségű a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése alapján napközben a Dunától keletre többórás napsütés várható, eleinte lehetnek még felhősebb vidékek, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon délelőtt lesz napsütés, majd fokozatosan növekvő, vastagodó felhőzetre és a déli óráktól egyre több helyen havazásra, helyenként havas esőre lehet számítani, legkevésbé az Alpokalján. A csapadékot adó felhőzet előreláthatóan a Duna–Tisza köze nyugati részét is érinti a késő délutáni óráktól. Az északnyugati szél a Tiszántúl és a nyugati, délnyugati megyék kivételével még többfelé megerősödhet, viharos széllökés azonban kevés helyen fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1–5 fok között várható, késő este a Dunántúlon 0, +2, másutt -1, -6 fok közé hűl a levegő, a Tiszántúl északi részén lesz a leghidegebb.

Magyar Közút