Az olimpiai szint a cél
Az olimpiai szint teljesítése a cél Helebrandt Máté számára. A nyíregyházi gyalogló a jövő héten a fedettpályás bajnokságon áll rajthoz, ahol szeretné megvédeni címét.

Igazi sprintszámmal indul a szezon Helebrandt Máté számára. A gyalogló a jövő héten a fedettpályás magyar bajnokságon áll rajthoz, ahol mindössze 5 km a táv. A nyíregyházi sportoló inkább a 20 km-es versenytávot kedveli, de szeretné megvédeni bajnoki címét teremben is. A szabadban március 15-én lesz az első versenye Svájcban, ahol szeretné teljesíteni az olimpiai kiküldetési szintet.

[video]

– Nem akarok nagy terhet rakni a saját vállamra, de szeretném minél hamarabb teljesíteni a szintet, hogy aztán nyugodtan készülhessek Rióra. Sok versenyem lesz, akkor sem esek kétségbe, ha rögtön elsőre ez nem sikerül – mondta Helebrandt Máté.

Az olimpiai szint mellett a felnőtt VB és az Universiade is vár még Mátéra. Ilyen hosszú szezonja még soha nem volt, mivel hat 20 km-es és több kisebb verseny vár rá idén. Mindez a formaidőzítés miatt sem egyszerű feladat. A napokban Oroszországban több gyalogló is doppingolás miatt lebukott, kiderült, hogy központilag manipulálták az eredményeket. Mindez Helebrandt Máté korábbi helyezéseit is érintheti, mert amennyiben eltiltják orosz riválisait, előrébb léphet a világranglistán.

Dankó L.