Az NB-I indulhat a tilalmak feloldása után 20 nappal, az NB-II-ről később döntenek

Közleményt tett közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség, melyben az NB-I folytatásának időpontját határozta meg. 

„Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy ha a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor” – áll az MLSZ Facebook-oldalán.

Ez a határozat három sorozatra vonatkozik:, a férfi NB I-re és Magyar Kupára, valamint a női NB I-re. Az NB-II-re, ahol a Nyíregyháza Spartacus szerepel, nem.

Itt a szövetség szerint akkor döntenek majd, ha tisztábban látják a helyzetet. A klubok közül néhány kis csoportokban már edzést tart a játékosoknak, de a szakemberek szerint legkésőbb május 11-ig a közös edzéseket is meg kell kezdeni ahhoz, hogy május végére, június elejére megfelelő formába kerüljenek a labdarúgók. Ilyen hosszú szünet után ugyanis elengedhetetlen mindez.