Az Év Hotele – Egy nyíregyházi szálloda a legjobb 10 között
Fotó: Illusztráció

Döntőben a nyíregyházi Sziget Hotel Az Év Hotele versenyen. Az újonnan épült, 4 csillagos szálloda jelenleg az ország 10 legjobbja között szerepel. Az Év Szállása versenyen 2022-ben két nyíregyházi hotel is dobogós lett: a 4 és 5 csillagos hotelek kategóriájában, 70 szoba alatt az első helyen a Sziget Hotel végzett.

Tizedik éve mérette meg magát a turisztikai ágazat a Szallas.hu által alapított Az Év Szállása versenyen 2022-ben, melyen a vendégek és a szakmai zsűri közel 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 attrakció közül választotta ki a legjobbakat. Ezen a versenyen érte el első szakmai sikerét a nyíregyházi szálláshely.

A tavalyi verseny Az Év Szállása verseny volt, ott egy szakmai zsűri döntött, mi ott első helyet szereztünk. A mostani verseny teljesen más, itt közönségszavazás van. Volt már egy régiós forduló, ott második helyet szereztünk, így jutottunk be az ország top 10 szállodája közé. A mostani szavazás vasárnap 10 óráig tart, addig várjuk a nyíregyházi szavazatokat is” – Erdélyi Edvárd hoteligazgató, Sziget Hotel.

A hoteligazgató elmondta, a pandémia utáni időben nyitottak meg, így egy nagyon jó időszak áll mögöttük, nagy kereslet volt akkor a hazai szálláshelyek iránt, ami segített nekik új szállodaként a kezdeti beindulásban. A Sziget Hotel az egyik legújabb Nyíregyházán, az orosi városrész központjában, csendes környezetben, az Erdélyi Major és egy horgásztó ölelésében várja vendégeit.