Az élről várhatja a hétvégét Kiss Norbert - a Révész Racing pilótája vezeti az EB-t

Az élről várhatja a hétvégét Kiss Norbert - a Révész Racing pilótája vezeti az EB-t

Vezeti a kamion Európa-bajnoki sorozatot Kiss Norbert. A Révész Racing pilótája három ponttal előzi meg német riválisát. A sorozat a hétvégén Belgiumban folytatódik. 

Jól sikerült legutóbb Csehországban a versenyhétvége Kiss Norbert és csapata, a nyíregyházi Révész Racing számára. A kétszeres Európa-bajnok pilóta az első és a harmadik futamot is megnyerte, és további értékes pontokat szerezve összetettben átvette a vezetést, három ponttal előzi meg német riválisát. A Kiss-Lenz párharc a hétvégén Zolderben folytatódhat. Legutóbb turbót kellett cserélni az autón, igyekeztek ezt a hibát most kiküszöbölni. Egy teljesen más jellegű pálya vár a pilótákra, mint amilyen a Hungaroring, vagy Most volt. 

- Változtattunk néhány dolgot a versenygépen, ez a pálya ugyanis mind a motort, mind a fékrendszert nagyon komolyan igénybe veszi. Hosszú, padlógázas egyenesek után szűk féktávokat kell venni, és igyekeztünk erre felkészíteni az autót. Bízunk abban, hogy technikai probléma nem hátráltat majd bennünket, és sikeres hétvégénk lesz - mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője. 

Az időjárás ezúttal is változékonynak ígérkezik, az előrejelzések esőt jósolnak, ami újból nehezíti majd a pilóták dolgát.  Ráadásul a pálya mellett viszonylag közel vannak a falak, így hibázni nem nagyon lehet. A csapat csütörtökön útnak indult Belgiumba. Ezúttal is csak szűk létszámban lehetnek ott a boksz környékén a csapattagok, a járványhelyzet miatt hozott korlátozások továbbra is érvényben vannak. Szeptember 11-én és 12-én is két-két versenyt rendeznek a pályán, ami nagyon fontos lesz, a bajnokság ugyanis ezzel a hétvégével féltávhoz érkezik. Szeptember 25-én Franciaországban, októberben Spanyolországban és Olaszországban folytatódik majd a kamion EB.