Az Education járt és bemutatkozott a Nyíregyházi Egyetem – Folyamatos volt az érdeklődés

Az ének, zene, népzene és népi kultúra tanár szakos hallgatók nyitóműsora már hagyományos, ötödik esztendeje van jelen a rendezvényen. A program közben az oktatási rektorhelyettes egy prezentációt futtat végig, melyben bemutatja a várost, az egyetemet, az infrastruktúrát és a képzési lehetőségeket.

Ahogyan Ferencziné Dr. Ács Ildikó fogalmazott: 

Az idén három súlypont köré helyeztem mindezt. Hangsúlyt kapott a HVG 2019-es egyetemi rangsora alapján, hogy a pedagógus képzést folytató intézmények között a NYE áll az első helyen. Ez tehát egy önálló diát kapott a prezentációmban. Illetve hangsúlyos helyen szerepelt még a pilótaképzés a pedagógus képzés mellett. Azért is, mert a standunkon ott állt a Tréner Kft. munkatársaival és a pilótahallgatóinkkal. Nagy érdeklődés övezte most is az ő jelenlétüket.

A LEGO megjelenése szintén csalogató volt az intézmény standjánál, nemkülönben a duális képzési lehetőségek bemutatója. A látogatók a pedagógus képzésen túl a művészeti és műszaki oktatásról is tájékoztatást kértek a felvételi csoport munkatársaitól, illetve a Nyíregyházi Egyetem hallgatói is szolgáltak bőséges információval a következő tanév képzési kínálatáról.

Azért a pedagógus képzésre büszkék vagyunk, de ahogy mi szoktuk mondani itt házon belül, nem lehet kiélezni egyetlen területre, ugyanis itt van a gazdálkodási és menedzsment alapszak, tehát a gazdaságtudományi terület, a műszaki és agrárterület ami nálunk nagyon fontos a természettudományi képzések területén. Bár kevés a hallgató, de nem vagyunk rossz pozícióban, tehát országos viszonylatban nem sokat beszélünk róla, de itt van a NYE, jelentékeny szerepet vállal. Tehát számunkra minden képzés fontos. Ilyenkor viszont nem tudunk mindent bemutatni, leginkább amivel megjelenünk a standon, amivel megtalálnak minket, illetve az unikális képzéseket próbáljuk felvillantani.

Az oktatási rektorhelyettes felhívta a figyelmet néhány határidőre is. Február 15-ig lehet jelentkezni felsőoktatási intézménybe. Február 20-ig kell benyújtani postán, hitelesítő adatlappal, illetve elektronikusan ügyfélkapun keresztül a hitelesített lapokat. Hiánypótlásra és sorrendmódosításra július 10-ig van lehetőség, majd a felvételi ponthatárok megjelenése július 24-én várható. Ferencziné Ács Ildikó megmutatta a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjról szóló oklevelet is, melyet 18 osztatlan tanárképzésben részt vevő sikeres pályázó nevében vett át hétfőn Budapesten.

 

Matyasovszki Edit