Az Édes Charity musical olvasópróbáját tartották hétfőn a színházban
Az Édes Charity musical olvasópróbáját tartották hétfőn a színházban.

Az augusztus 16 –ai szabadtéri bemutató, ill. az évad kőszínházi nyitóelőadása, az Édes Charity próbái zajlanak a Móricz Zsigmond Színházban. A címszereplő Staub Viktória, a rendező Horváth Illés.

Egy biztos, talán majd mindenki ismeri, hallotta már az Édes Charity melódiáit és dalait. Közben pedig minden olyan szövevényes most a színházban. Horváth Illés, aki eddig veretes és klasszikus drámákkal dolgozott, musicalt rendez. Egy 57-es Fellini film, a Cabiria éjszakái Broadway változatát. A Szabadtéri Színpadra, majd kőszínházi évadnyitó bemutatónak. Hosszú karantén időszak után májusban, szűk körben volt a darab állítópróbája és a jelmezterv elfogadás. A műszak előkészítő munkája, meg online énekpróbák után hétfőn a színészek is találkoztak. Kedves nyíregyházi művészek, vendégek és hat színművészetis hallgató. A Charity egy rossz útra tévedt, de igaz szerelemre vágyó táncos lány  szórakoztató és megható története a 60-as évek New York-jában, mely nagyon is színes helye és időszaka volt a világnak.

Nem olyan, mint a többiek. Nyilván ezért is arról írunk darabot, aki kicsit más, mint a többiek. Ez egy elszakadási vágyról is szól ez a történet, hogy ő szeretne kiszakadni abból a közegből, amibe az élet kényszerítette, és szeretne új életet kezdeni és szeretne másféle módon boldogulni. A boldogságát más úton megtalálni az életben, erről is szól ez a dolog. Az ő karaktere és figurája, és az egész különlegessége abban áll – szerintem -, hogy nagyon nagy erővel képes újrakezdeni. Tehát ez egy újrakezdés történet, mely mindannyiunk számára lehet példamutató vagy lelkesítő. Mint ahogy Brecht mondja, újrakezdeni utolsó lélegzettel is lehet. Charity is egy olyan személyiség, aki bármilyen viszontagságos helyzetekbe is kerül a színdarab során, mindig képes rá, hogy a lelkesedését és a nyitott szívét nem elfelejtve és nem elveszítve, mindig nagy lendülettel újra nekivágjon a kalandoknak.

– fogalmazott a rendező, Horváth Illés.

Egy kifejezetten fiatalos szereposztás, az ígéret szerint nagy ereje és hangja lesz az előadásnak. A címszereplő Staub Viktória.

A további női szerepekben Horváth Margit, Kosik Anita, Dézsi Darinka és Jenei Judit.

Oscart Rák Zoltán alakítja, Daddy Brubeck, a színész szerepében pedig vendéget, a frissen végzett fiatal színművészt, Jenővári Miklóst láthatja a közönség.

Vittorio Vidal egy híres filmsztár ebben a történetben, egy olasz filmsztár, szerintem Mastroianniról van mintázva a figura. Mondhatjuk, hogy ő egy hősszerelmes, de aztán kiderül, hogy úgy hősszerelmes, hogy ő egy színész. Tehát inkább a filmeken hősszerelmes, mint a való életben. Aki a valódi hősszerelmese és főhőse - férfi oldalról, akit Rák Zoltán fog alakítani - , az Oscar nevű karakter, ő egy kisember. Egy tipikus hivatalnok vagy csinovnyik - ha régies kifejezéssel akarom mondani -, és Charity az ő irányában keresi a boldogság útját.

– folytatta az ajánlót a rendező.

Az Édes Charity bemutatója augusztus 16 – án lesz a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, majd a kőszínházban ez nyitja az évadot táncosokkal és 11 tagú élő zenekarral a színpadon.

Kapcsolódó galéria

Olvasópróba - Édes Charity