Az EB kvalifikáció a következő feladat Helebrandt Máté számára - A gyalogló jó formában várja a versenyeket

Készül a következő évi versenyekre Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló hazai és nemzetközi viadalokon egyaránt szeretne elindulni. A következő cél az EB kvalifikáció. 

Nem sokat pihent a tokiói olimpia óta Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló remekül szerepelt az ötkarikás játékokon az 50 km-es távon, majd szinte azonnal elkezdte a felkészülést a következő versenyekre. Egy betegség miatt viszont le kellett állnia, és közel egy hónap kihagyás után kezdhette újra a munkát. Pokrovenszki József tanítványa viszont azóta utolérte magát, és remek állapotban van. 

- Októberben kezdtük újra a munkát, és nagyon jó formában vagyok. Szerencsére azóta a betegségek, sérülések is elkerültek, így semmi nem akadályozott abban, hogy az tervezett edzéseket elvégezzük - mondta Helebrandt Máté.  

Jelenleg Nyíregyházán készül az atléta, a munkáját pedig nagyban segíti az Atlétikai Centrum ahol rossz idő esetén tréningezhet, de konditerem is rendelkezésére áll. Bőven lesznek versenyek a jövő év elején, így kell is az erőnlét. Januárban Spanyolországban szeretne rajthoz állni a nyíregyházi gyalogló egy versenyen, de a Covid helyzet miatt kérdéses, hogy elutazhatnak-e. A fedettpályás országos bajnokságon mindenképp szeretne rajthoz állni Helebrandt Máté, főleg, ha Nyíregyháza lesz a házigazda. A hagyományos dudince-i viadal lenne a következő helyszín, mely egyben már EB kvalifikáció is a müncheni Európa-bajnokságra. Az EB mellett a világbajnokság lesz majd a következő nagy verseny Máté számára, aki a 2024-es párizsi olimpián is szeretne rajthoz állni.