Autót kaptak a jósavárosi polgárőrök

Szolgálati autót kapott a Jósavárosi Polgárőr Egyesület. Egy átcsoportosításnak köszönhetően ezentúl a gyalogos és kerékpáros járőrözés mellett egy személyautó is segíti a még gyorsabb és hatékonyabb feladatellátást.

A Sóstói út, valamint az Északi temető és a Csaló köz közötti szakasz – eddig tart a Jósaváros, ahol rengetegen élnek, dolgoznak és tanulnak nap mint nap. Több ezer ember biztonságát szolgálják a városrész polgárőrei, akik stabil létszámmal dolgoznak, az állomány jelenleg 25 fős.

Sokszor szoktam mondani, hogy a polgárőrség a rendőrség láthatatlan szemeként funkcionál, hiszen elsődleges feladatunk a jelzőrendszeri tevékenység ellátása, a szolgálatok alatt történő esetleges problémákat és a lakossági bejelentéseket szoktuk orvosolni, illetve igyekszünk a megfelelő hatóságok és szervek felé ezt továbbítani” – nyilatkozta Turóczi Kinga, a Jósavárosi Polgárőr Egyesület elnöke.

Szolgálati autó

Fontos megbeszélésen vettek részt a jósavárosi polgárőrök kedd délelőtt, ahol elhangzott, ezentúl az állomány azon tagjai, akik jogosítvánnyal rendelkeznek, már nem csak gyalog és kerékpárral végezhetik a szolgálatot. A gyors és még hatékonyabb munkavégzést ezentúl egy autó is segíti a városrészben.

A gépjárművet egy átcsoportosítás révén a Nyíregyházi Déli Alközponttól kapjuk meg, ez a BRFK tulajdonában álló jármű, amit egy hosszadalmas procedúra után üzembentartóként bejegyezték a jósavárosi polgárőrségnek” – tette hozzá az egyesület elnöke.

Fontos az önkéntesek munkája

A Jósavárosban különböző civil szervezetek és egyesületek működnek, akik sokat tesznek az aktív közösségi életért. A közrend fenntartásáért a polgárőr egyesület felel, akik nagyon hasznos munkát végeznek – mondta Nagy Szabina képviselő. Az elmúlt időszakban a városrészben működő szervezet több új taggal bővült, Turóczi Kinga személyében pedig új elnökük is lett.

Nagyon nagyra becsülöm a polgárőrség munkáját és a polgárőrségben tevékenykedő emberek munkáját, hiszen a polgárőrség egy önkéntes tevékenység, azok az emberek, akik egy héten több alkalommal is szolgálatba állnak, ők önként, saját szabadidejükben, saját energiájukból tesznek azért, hogy a városlakók biztonsága, közbiztonsága még jobb legyen. Ezzel az autóval a gyalogos és kerékpáros szolgálat mellett egy sokkal nagyobb területet tudnak majd lefedni és sokkal több helyre el tudnak majd jutni, mint ahogy gyalog vagy kerékpárral, és nagyon hatékonyan tudnak majd azért tenni, hogy az itt élők biztonsága és mindennapjaik sokkal komfortosabbak legyenek” – mondta Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

A polgárőrök nagyban segítik a rendőrök munkáját, erősítik a helyi közbiztonságot, irányítják a forgalmat fennakadás esetén, de a határőrizetben, a környezet- és természetvédelemben, a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében is lehet az egyesületekre és tagjaikra számítani Nyíregyházán, illetve a megye és az ország többi pontján is.

Kapcsolódó galéria

Autót kapott a Jósavárosi Polgárőrség