Atlétikai Országos Bajnokság - Több nyíregyházi sportoló is éremesélyes

Atlétikai Országos Bajnokság - Több nyíregyházi sportoló is éremesélyes

A hétvégén, augusztus 8-9-én rendezik a  jubileumi 125. Országos Atlétikai Bajnokságot a XIV. kerületi Lantos Mihály Sportközpontban.
A férfiak magasugró számában indul Bakosi Péter, aki 2013 és 2018 között minden évben bajnok lett. A Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója az elmúlt hétvégén a Budapest Open-en 2.17 méterrel nyerte meg a számát. Diszkoszvetésben a nők mezőnyében  a többszörös magyar bajnok, egyetemi bajnok és válogatott Kerekes Dórának szurkolhatunk, míg a férfiaknál  a tavalyi ezüstérmes Szikszai Róbert áll a dobókörbe. A súlylökőknél szintén mindkét nemben izgulhatunk  egy-egy nyíregyházi versenyzőért. A nőknél a pár hónapja új technikával készülő Tucsa Veronika versenyez majd. Tavaly négy számot a viharok és a nagy mennyiségű eső miatt félbe kellett szakítani. Így a férfiak súlylökők számát is, ahol idén is érdekelt a Nyíregyházi Sportcentrum Tóth Balázs személyében, aki  2020-ban a fedett pályás országos bajnokságon  bajnoki címet nyert.
A hármasugróknál a nők és a férfiaknál is komoly küzdelmek vannak kilátásban. A férfiaknál a dobogós  helyezésekért nagy csata várható. Nyíregyházi színekben indul a korábbi bajnok, idén a fedett pályás bajnokságon  ezüstérmes Pál Robin, de szeretné megvédeni  bajnoki címét a budapesti Galambos Tibor is. És persze jöjjenek a szintén dobogóra vágyakozók nevei: Iván Zsombor,Bánhidi Bence, Prekli Zoltán és Szendreffy Dániel személyében.  A lányoknál  sem fogják ingyen adni a legjobb helyezéseket a hármasugróknál. Nyisztor Petra, aki idén a dobogó második fokára állhatott fedett pályán, többek között a fedett pályás bajnokság győztesével Szűcs Szabinával, valamint a többszörös bajnok Hoffer Krisztinával  versenghet.
Nem ejtettünk még szót a gyaloglókról. Hosszú idő után, bár nem az ő számában áll a rajtvonalhoz Helebrandt Máté, aki nagyon jó formában várja  a bajnokságot.  A nyíregyházi gyalogló az 5 kilométeres távon indul majd.  Helebrandt Máté idén a csapatbajnokságon, a szuperliga döntőn, valamint Békéscsabán is elindul majd. Az olimpiai kvótáért csak 2021-ben szállhat ringbe.
Egy biztos, izgalmakban nem lesz hiány szombaton és vasárnap  az országos bajnokságon,  ahol a sportág krémje, a nemcsak hazai,  hanem nemzetközi szinten is sikeres versenyzőink küzdenek majd a legjobb  helyezésekért, érmekért.

 

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői:
Helenbrandt Máté
Nyisztor Petra
Bakosi Péter
Szikszai Róbert
Tucsa Veronika
Tóth Balázs
Pál Robin
Kerekes Dóra

 

Edzők:
Bakosi Béla
Cserpák Róbert
Kerekes László
Pokrovenszki József
Vas  László