Atlétikai Centrum - Már az új otthonban készülhetnek az atléták

Birtokba vehették a sportolók az új Atlétikai Centrumot. A létesítmény műszakilag elkészült, már rendeztek egy tesztversenyt is. Az új sportközpont egy 7 milliárd forintos fejlesztés eredménye. 

Pár hete megtartották az első rendezvényt az Atlétikai Centrumban. Az új, modern létesítményben egy testépítő versenyt tartottak, és számos audiovizuális technikai berendezést teszteltek. A különböző termekben olyan kamerarendszerek találhatók, melynek köszönhetően a mozgások azonnal elemezhetők. Minden rendben működött, és műszakilag elkészült az épület, megkapta a használatba vételi engedélyt is. Nem csak atlétikai versenyek rendezésére alkalmas, kialakításának köszönhetően több teremmel is rendelkezik, így számos sportág otthona lehet. 

- Utánpótlás röplabda, tollaslabda és vívó rendezvények megtartására is van lehetőség, rendelkezik az épület olyan részekkel, ahol ezeket lebonyolíthatjuk. A vívók már nagyon várják, hogy költözhessenek, ideális körülmények között dolgozhatnak majd - mondta Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum üzemeltetési igazgatója.

Az atléták már birtokba vették a létesítményt, ők az Atlétikai Centrumban tréningezhetnek. Modern körülmények között dolgozhatnak, két hét múlva pedig a tervek szerint egy atlétikai versenyt is rendeznek majd a szabadtéri területen. Itt az egykori futballpálya helyén egy dobópálya került kialakításra, körülötte pedig rekortán futópályákat építettek, és modern lelátóval és világítással is rendelkezik ez a rész. Bent még az eszközök beszerzése zajlik, rövidesen a vívók is költözhetnek, és Tarjányi István már itt készülhet majd fel a paralimpiára. Az Atlétikai Centrum egy 7 milliárd forintos fejlesztés eredményeként épült meg.