Átadó – Mintegy negyvenmillió forintból készült el a kertvárosi iskola új sportpályája
Fotó: Illusztráció

Mintegy negyvenmillió forintból készült el a kertvárosi általános iskola új sportpályája, amelyet csütörtökön adtak át a diákok számára. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye korábban nem rendelkezett megfelelően kialakított, szilárd burkolatú sportudvarral. Ezt a hiányosságot pótolta az a műanyag borítású pálya, amelyen ezek után számos sportágat űzhetnek az iskola diákjai.

Az újonnan kialakított, szilárd burkolatú sportpálya egy univerzális sportudvart biztosít a kertvárosi iskola diákjainak a mindennapos sportfoglalkozásokhoz, a tornaórákhoz, edzésekhez és a sportköri foglalkozásokhoz. A Nyíregyházi Tankerületi Központ, mint fenntartó, két ütemben valósította meg a pálya felújítását, közel 40 millió forint értékben.

A kertvárosi iskola pályarésze már elég elavult volt, tudjuk, hogy betonon játszani nem olyan jó dolog, de itt rálépve erre a műanyag borításra, ez érezhetően jó minőségű, és nem mindegy, hogy a gyermekek min játszanak, a pálya többfunkciós, hiszen ez fontos, hogy a gyerekeket szép környezetben minél több sportolásra buzdítsuk” – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Voice: Az esztétikailag is kiemelkedő pálya esős, párás időben is megfelelő teret nyújt a kültéri sportoláshoz, ugyanis erős, csúszásmentes felülete és jó vízelvezető képessége az ilyen időjárási körülmények között is használhatóvá teszi. Ezzel pedig nemcsak az iskola diákjai, hanem akár a környéken élők sportélete is fellendülhet.

A kertvárosi iskola, de Nyíregyháza köznevelési intézményhálózata is nagyon jó feltételekkel rendelkezik, folyamatosan fejlesztjük ezeket az iskolákat, de a legfontosabb, hogy színvonalas oktatás folyik ezekben az iskolákban. A szülő és a pedagógus együttműködik a gyerek életében, azt látom, hogy egyre jobbak, színvonalasabbak, kedveltebbek ezek az iskolák, és ez jelenti számunkra a jövőt, hiszen ha jó tudással kerülnek ki a gyerekek, az a társadalom számára is hasznos.”

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő hozzátette, a kertvárosi iskola és a Kertváros is folyamatosan fejlődik, 2021-ben kilenc városrészt érintően 18 utcában épült aszfaltos út, többek között a Kertváros több földútja is aszfaltborítást kapott.