Aranyszett után továbbjutás!
Fotó:Kohut Árpád

A Challenge Kupa visszavágóját rendezték a Continental Arénában. Remekül kezdtek a mieink, és 6-1-nél időt is kellett kérniük a spanyoloknak. A lendület a folytatásban is megmaradt, így nem csökkent a távolság a csapatok között. Többször is jól blokkoltak a mieink, de egy-egy hiba is becsúszott, így a szett felénél 12-8 volt az állás, ekkor azonban jött egy 6-2-es vendég roham, így 14-14-nél egyenlített az Andalucia. Izgalmas volt a folytatás, a vezetést nem adta ki a kezéből a Nyíregyháza, de szívósan tapadt a spanyol gárda. Nina Kocic szettlabdához juttatta a Fatumot, és a másodikat Asly Antivero értékesítette, így nyerte a játékrészt a Nyíregyháza. 

A második szett 5-0-val kezdődött, ami meghatározó volt, mert ezt az előnyt tartotta a folytatásban a Fatum. 10-5-nél is maradt az öt pont a csapatok között, majd több hosszú labdamenet következett. Tóth Fruzsina nagyokat mentett, Nina Kocic pedig rendre jól támadott. 15-10-nél sem változott a távolság, és ez a folytatásban még nagyobb lett. Lászlop Alexandra is jókor villant, így 21-15-tel indult a hajrá, ám zsinórban öt pontot szereztek a spanyolok, és egyre olvadt az előny. Ivana Jeremic ütött remekül, majd egy szabálytalan vendég érintés után 23-20 lett az állás. Kocic szettlabdához juttatta a Nyíregyházát, de hármat is hárított az Andalucia. Végül 25-23-ra nyerte a játszmát a Fatum, és már 2-0-ra vezetett! 

A harmadik felvonás eleje szoros volt, felváltva estek a pontok 10-10-ig. Asly Antivero fontos pillanatban támadott jól, majd Kocic ászt nyitott. Féltávnál 16-13-ra vezettek a mieink, Ana Flavia Galvao remek labdákat adott, Jeremic pedig ponterősen játszott. 21-15-tel indult a végjáték de nem adta fel egy percig sem az Andalucia, így végig koncentrálnia kellett a Nyíregyházának. Nina Kocic  már 20 pontnál tartott, de 22-21-nél így is egy pontra olvadt az előny. Walsh nagyszerűen játszott a spanyoloknál, de 24-22-nél jöhetett a szettlabda. Kocic ászt nyitott, így nyerte ezt a játszmát is a Fatum. Mivel az első mérkőzésen 3-1-re a spanyolok győztek, így jöhetett az aranyszett. 

A 15 pontig tartó játékrész Lászlop pontjával indult, majd Jeremic blokkjai után már 6-2 volt az állás. A folytatásban jól védekeztek a vendégek, míg a mieinknél pontatlanok lettek a támadások, így 7-7-nél egyenlített az Andaucia. A térfélcserénél viszont ismét a Nyíregyházánál volt az előny, majd 10-8-nál kettő volt az előny. Sőt, egy ászt követően négy pontra került a Fatum a továbbjutástól. Kocic megszerezte 26. pontját is, 13-8. Három ponttal válaszoltak a spanyolok, így egy percig sem lehetett hátra dőlni. Nina Kocic villant, de elsőre nem sikerült befejezni a meccset, másodikra viszont igen, 15-12, így a legjobb 32 közé jutott a Fatum Nyíregyháza! 


Fatum Nyíregyháza - FP PRO Voley Andalucia 3-0 (22, 23, 22)  Aranyszett után továbbjutott a Fatum Nyíregyháza (15-12)

Nyíregyháza: Galvao 3, Lászlop 3, Antivero 12, Kocic 27, Jeremic 17, Földi

Csere: Tóth F.(liberó)

vezetőedző: Tomás Varga

FP PRO Voley: Frias Pomiano 7, Sanso Elle 9, De Blas Galves 6, Walsh 18, Prieto Aparicio 3, Burk 11

Csere: Baron Barcelo (liberó), Delagrammatikas 2, Orejas 2, Saucedo Aragón 1

vezetőedző: Ricardo Fernández Torronteras

Tomás Varga: – Tudtuk, hogy nem szabad túlmotiválni a csapatot, és akkor is a földön kell maradni, ha győzünk, mert jött még az aranyszett, s ott is elúszhatott volna a továbbjutás. Ezért volt nagyon fárasztó a mérkőzés, de annál jobban örülünk, mert vihetjük tovább Európában a klub és a magyar röplabdázás hírnevét.