Aqua fitness és úszásoktatás - Az Aqua SE a vízilabdások mellett a felnőttekre is gondolt

Kezdődik a szezon az Aqua SE vízilabda együttesei számára. A sportág egyre népszerűbb Nyíregyházán. A klub most a felnőttekre is gondolt, úszásoktatás és Aqua Fittness is indult. 

Szeptemberben nem csak a tanév, hanem a hagyományos menetrend szerint beindul az úszásoktatás is az Aqua SE-nél. A hét öt napján várják a kicsiket. Mostantól viszont nem csak ők, hanem velük párhuzamosan akár a szülők is megtanulhatnak úszni. Minden kedden és csütörtökön tartanak felnőtt oktatást. De elindult az Aqua Fitness is új programként. 

- Kortól függetlenül mindenkinek ajánljuk, mert a vízben, annak segítségével végezhetők a gyakorlatok, melyek kímélik az ízületeket, és nem gond az sem, ha valaki túlsúlyos, vagy éppen nincs még megfelelő formában. Szakképzett tréner irányítja az edzéseket, egy-egy óra pedig remek stresszoldó, és nagyban segíti a fogyást – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke.

A klub vízilabda együttesei július óta készülnek a bajnoki rajtra. Több korosztály megváltozott a nyári szünetben. 

- Az ifi csapatunk tagjai közül mindenki máshol tanul tovább egyetemen, főiskolán, így egy teljesen új együttest kell építenünk, a helyükre fiatalabbak érkeznek. A gyerek csapatunk tűnik idén a legerősebbnek, és sokat várok a lányoktól is. Büszkén mondhatom, hogy a tavalyi lány együttesünket szinte teljesen átvette az Eger, és biztos vagyok abban, hogy a felnőtteknél is bemutatkozhatnak majd – mondta Kántor Gábor edző. 

Az egyesület szeptember 6-tól egy nyílt hetet tart, mely során a gyerekek megismerkedhetnek a vízilabdával, és akár csatlakozhatnak is