Állatpark: kezdődik a jubileumi ünnepségsorozat
Állatpark: kezdődik a jubileumi ünnepségsorozat

25 éves a Nyíregyházi Állatpark, ennek okán pedig az egész szezon a jubileum jegyében telik majd. Minden hónap 25-én meglepetésekkel várják a látogatókat – kezdve április 25-tõl – egészen augusztusig, de előtte még bőven kijut majd az újdonságokból a húsvéti hosszú hétvégén is. Láthatják többek között az új ragadozóbemutatót, az új szurikátakifutót, a kibővült Parasztudvart és utoljára Tigut, a 18 éves borneói orángutánt is, aki hamarosan elindul Franciaországba, hogy családot alapítson. Erre pedig az előrejelzések szerint jó esélye is van, hiszen új otthonában 4 feleség várja majd...

25 év. Több százezer látogató, megannyi kisállat és folyamatosan elnyert elismerések: 2015-ben, 2018-ban és 2021-ben Európa Legjobb Állatkertje az 500 000 látogató alatti kategóriában, 2021-ben pedig az Év Turisztikai Attrakciója a szallas.hu szavazatai alapján – ha csak a közelmúltat nézzük. A legek állatkertjének is nevezett Nyíregyházi Állatpark negyed évszázados lett, amit idén méltó módon ünnepelnek meg.

– A 25 év miatt az egész szezon a jubileum jegyében telik majd – tájékoztatta szerkesztőségünket Gajdos László, az állatpark igazgatója. – Először is szeretnénk feleleveníteni az elmúlt 25 év történéseit, ezért a régmúlt fotóiból, amelyek a park történetét mutatják be, szabadtéri kiállítást rendezünk. Másodszor, megjelentettünk egy jubileumi kiadványt, harmadrészt pedig minden hónap 25-én meglepetésekkel készülünk egészen augusztusig. A nyár végén zárul ugyanis a jubileumi ünnepségsorozat, azonban nem is akármilyen módon. Reggeltől estig fellépő művészekkel, akik egyébként a park barátai, hiszen rendszeresen meglátogatnak minket, valamint ökörsütéssel várjuk majd a kilátogatókat.

25 ezer vendéget várnak a hosszú hétvégén

– Ha már a 25 jegyében telik az idei évünk, akkor 25 ezer vendégre is számítunk a húsvéti hosszú hétvégén – folytatta az igazgató. – Az idei ünnep most számunkra is különlegesebb lesz, mint az előző kettő, hiszen se 2020-ban, se 2021-ben nem lehettünk nyitva a pandémia miatt. Szerencsére azonban ezt már magunk mögött tudhatjuk, márciusban is sokan választottak minket úti célul és bízunk benne, hogy így lesz ez a folytatásban is. Mint minden évben, most is készülünk meglepetésekkel. Sok kis állatunk született, a zebrától kezdve a tapíron át a kismajomig, de megújult a Parasztudvar, elkészült az új ragadozóbemutató, az új szurikátakifutó, új eszközöket kapott a gyönyörű játszótér és megújultak a mosdóink, közösségi tereink is.

A húsvét azonban egyben a búcsút is jelenti, legalábbis Tigunak, a 18 éves, Nyíregyházán született borneói orángutánnak mindenképpen, hiszen a látogatók most találkozhatnak vele utoljára. Franciaországba költözik 4 feleségéhez, hogy családot alapítson majd.