Ajándék jár a hulladékudvarokba szállított fenyőfákért

Gyűlnek a fenyőfák a Korányi úti hulladékudvarban. Sok városlakó már behozta a leszedett karácsonyfát. A hagyományok szerint vízkeresztig, január 6-áig hagyják az otthonokban a feldíszített fenyőfát, de sokan nem vártak mostanáig, már kidobták fájukat. Az elszáradt fenyőfákat Nyíregyházán idén is érdemes a hulladékudvarokba elszállítani, ezzel ebben az évben is nyerni lehet.
A szabolcsi megyeszékhelyen már hagyomány, hogy minden évben megtartják a fenyőfagyűjtő akciót. A Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. és a nyíregyházi önkormányzat közös akciója keretében aki a leszedett karácsonyfát beszállítja bármelyik nyíregyházi hulladékudvarba, sorsjegyet kap, amellyel ajándékokat nyerhet. Hajnal Tünde, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. PR referense a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta: az akció célja a fenyőfák szelektív módon való gyűjtése, és az, hogy ezzel is népszerűsítsék a hulladékudvarokat.

További képekért kattintson a fotóra!

A karácsonyfáért ajndék akció két héten át tart. Január 17-ig a Korányi Frigyes utca 3. valamint a Kerék utca 1. szám alatti hulladékudvarokban veszik át a fenyőfákat. A hulladékudvarok hétfőtől péntekig reggel 7 és délután 5 óra között, szombaton pedig reggel 8 és délután 2 óra között tartanak nyitva, vasárnap viszont zárva tartanak. Az ajándékokat január 17-én délután 2 órakor sorsolják ki a Korányi Frigyes utcai hulladékudvarban. Azokat a fenyőfákat, amelyeket nem visznek el a hulladékudvarba, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. elszállítja. A városlakókat arra kérik, hogy a hulladékgyűjtő edények mellett helyezzék el az elszáradt fenyőket. A hulladék-gazdálkodási kft. munkatársai a fenyőfákat a kommunális szemét begyűjtése során szállítják el.