Adventi ünnep volt a Jósavárosban

Már 3. alkalommal rendezték meg civil szervezetek a Jósavárosi Adventet, melynek célja, hogy építse, erősítse a közösséget. A különböző műsorszámok mellett a Szent Imre Plébánia rendezésében még egy élő Bethlehem is láthattak az érdeklődők. A rendezvény az idei utolsó volt a Jósavárosban, az aktív 2023-as év után felkészülnek 2024-re.

Forró tea, karácsonyi vásár és színes műsorok várták a városlakókat a Jósavárosi Adventre pénteken. A program délután kezdődött, az érdeklődők a vidám hangok hallatán folyamatosan érkeztek az Ungvár sétányra, hogy együtt készülődjenek a karácsonyra.

„3. éve van az, hogy megrendezésre kerül a Jósavárosi Advent című rendezvényünk. Ez egy óriási nagy élmény számunkra, és azt gondolom, az egyik legkedvesebb is, ugyanis a szeretet ünnepéhez kapcsolódva olyan nívós eseményt tudunk megvalósítani, amely egyedülálló itt Nyíregyházán és Jósavárosban.” – mondta el Nagy Szabina önkormányzati képviselő, a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület elnöke.

A Jósavárosi Advent egyik különlegessége az élő Betlehem. A Szent Imre Plébánia tagjainak csoportja elevenítette meg a három királyokat, Józsefet és Máriát, az élő szamár pedig a gyerekek kedvencévé vált. A rendezvény a civil szervezetek összefogásának köszönhetően jött létre, akikben már 3 évvel ezelőtt megfogalmazódott a gondolat egy olyan adventi program megvalósítására, mely célja a közösség építése és erősítése.

„Itt minden megtalálható, szeretik az emberek. Nagyon sok fiatal költözik ide és azt gondolom, hogy ezt folytatni kell ezt a munkát, ami itt elkezdődött az elmúlt években, évtizedekben és nagyon sokat fogunk tenni azért, hogy ez a felfelé ívelés így maradjon. Nagyon sok terv van.” – tette hozzá Nagy Szabina.

A rendezvény nemcsak a karácsonyi készülődésről szólt, valójában ez lett a Jósaváros évzáró eseménye is. 2023-ban szinte egy hónap sem telt el közösségi programok nélkül, legyen szó a sportnapokról, a Jósavárosi napokról, a húsvéti ünnepségről, az őszköszöntő eseményekről.

„Ha a Jósavárosban végig sétálunk, hogyha nem csak a rendezvényekre gondolunk, - bár az egy nagyon fontos alap, hogy az embereket meg tudjuk szólítani és a közösséget építeni tudjuk, mert ahol jó közösség van, ott egy jól működő közeg is van – annyi felújítás és annyi dolog történt, amire a jósavárosiak szerintem büszkék lehetnek. Gyönyörű sétány részeink vannak, most is készült már 2 is, ennek hamarosan átadója lesz. Itt a hátunk mögött láthatóak azok a járdák, útszakaszok, amelyek megújulnak, és azt gondolom, hogy folyamatosan a jövőben is kell, hogy ez így folytatódjon, úgyhogy mi nagyon bízunk a jövőben, és ugyanilyen lendülettel állunk neki 2024-nek.” – emelte ki Nagy Szabina.

Az adventi műsor során fiatal tehetségek is bemutathatták tudásukat, de műsort adott többek között a DE Egészségtudományi kar hallgatói csoportja, a Pszichotikusok Egyesülete, a Jósavárosi Irodalmi Kör, valamint a Három tenor.