1,7 millió forint gyűlt össze a vesebetegeknek az F MEDICAL Magánklinika évzáró vacsoraestjén

A magánklinikán évek óta évzáró vacsorát tartanak, idén a rendezvény valóságos bállá nőte ki magát, olyan sokan elfogadták a meghívást. A klinika orvosai és munkatársai mellett politikusok, közéleti személyiségek, és vállalkozók jöttek el, hogy közösen ünnepeljék meg a közelgő év végét. (x)    

Idén 40 ezer pácienst látott el az F MEDICAL Magánklinika. Az egyszerű vérvételtől a komolyabb műtétekig – számos szakterületen láttunk el pácienseket. A cél pedig továbbra is az, hogy a hozzánk fordulók elégedetten és egészségesen távozzanak – üdvözölte a jelenlevőket Rausz Attila, az F MEDICAL ügyvezetője.

Az klinika már 6 éve elkötelezte magát a minőségi betegellátás mellett. Ez idő alatt több mint 200 000 pácienst láttunk el és több ezer műtétet végeztünk – számolt be Dr. Polocsányi Béla, a klinika orvosigazgatója. Hangsúlyozta, hisznek a folyamatos fejlődésben, ezért szolgáltatásaik palettáját, az elérhető szakrendelések körét, műtétjeik skáláját a kezdetektől bővítik, hogy a hozzájuk fordulóknak páciens központú szolgáltatást tudjanak biztosítani.

A jótékonyságot mindig fontosnak tartották

Az F MEDICAL színvonalas bálján nemcsak Zséda és Mészáros Árpád lépett fel. A hagyományokhoz híven jótékonysági akciót is hirdettek. Az idén a Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének gyűjtöttek adományt. A vesebetegségek ugyanis egyre több embert érintenek Magyarországon. Az előfordulásuk már 10% feletti, azaz több mint egymillió lakost érint.

Dr. Herczeg Gabriella, a klinika nefrológus szakorvosa kiemelte, a Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete 1989. alakult azzal a céllal, hogy összefogja és támogassa a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei, a vesebetegség különböző stádiumában élő embereket. Segítsék a megye nefrológiai szakellátását, illetve felvilágosítsák a helyi lakosságot a vesebetegségek megelőzéséről, kezeléséről, a betegséggel való együttélésről. Az egyesület jelenlegi taglétszáma 140 fő, szinte teljes egészében rokkantnyugdíjasok, öregségi nyugdíjasok. A tagok között vannak művese kezelés előtt álló végstádiumú veseelégtelenek, művese kezeléssel élő betegek, és veseátültetés után lévő betegek.

Jelentős összeget gyűjtöttek!

A klinika vacsoraestjén nagylelkű felajánlások érkeztek – összesen 1 700 000 Ft gyűlt össze. Az adományokat a Nyír-Komplett Kft., a Hotel Pagony, az AKTUÁL BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft., a Kermi-Szolg Kft., a Kortárs Stratégia Zrt. és két magánszemély ajánlották fel.