Adventi teadélután

Tóth Laura Éva, a Zrínyi Ilona Gimnázium tanulójának ünnepi gitárszólójával kezdődött az első Adventi teadélután a Fazekas János téren. Közös karácsonyi készülődésre hívták meg az örökösföldi lakókat. A rendezvényen karácsonyfát állítottak, amit az óvodás, iskolás gyerekek saját kézzel készített díszeikkel öltöztettek fel.

– A rendezvény most hagyományteremtő jelleggel jön létre itt a Fazekas János téren – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester. – Nem itt volt ez a fenyőfa, ez az adventi fenyő, ami most elhelyezésre kerül. Azért is fontos, mert most jön a karácsony a szeretet ünnepe, nem árt, hogyha az emberi közösség egy kicsit mozog és nem csak családi körben ünnepel, hanem egy kicsit a szeretet érzés az emberek többségére is átragad.

A képre kattintva galéria nyílik!

Greksza Beatrix, a Kodály Zoltán Általános Iskola tanulója az Abigél musical Karácsony esti dal című részletét énekelte el, majd a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort a téren. Tóth Imre önkormányzati képviselő elmondta, ez az első év, amikor ő önkormányzati képviselő ebben a körzetben, és fontosnak tartja a közös összejöveteleket. Nem csak ünnepek idején, hanem az év más időszakában is. Ennek a rendezvénynek is közösségépítő szerepe van, hiszen nem csak ezt a rendezvényt tervezi, hanem továbbiakra is lehet számítani, azzal az üzenettel, hogy a közösség az fontos dolog, egymásnak a megismerése, beszélgetések, és az áldott karácsonyi ünnepekre való készülés.
Ökumenikus istentisztelettel folytatódott a rendezvény. A gyerekeknek ajándékcsomagot osztott dr. Ulrich Attila alpolgármester, de forró teával és karácsonyi süteménnyel is kedveskedtek a jelenlévőknek. A Mikulás ezen alkalommal nem csak szaloncukrot adott a gyerekeknek, hanem lufit is hajtogatott, ami nagy népszerűségnek örvendett.
Tóth Imre önkormányzati képviselő záróbeszédében elmondta, hamarosan újabb közösségkovácsoló rendezvénnyel várja Örökösföld lakóit, ahol úgy, mint most, szívesen veszi a lakosság észrevételeit, ötleteit.

Kanócz Rita