Adomány expressz

Már gyűlnek az adományok a Magyar Vöröskereszt kosaraiban. Idén is elindult az „Adomány Expressz”. A karitatív szervezet december 5. és 17. között öt vidéki nagyváros bevásárlóközpontjaiban gyűjti a karácsonyi adományokat. Nyíregyházán a Nyír-Plazában várják a lakosság felajánlásait. 

A Plaza „Hétköznapi Angyal” elnevezésű, több éve sikeresen működő adománygyűjtése ebben az évben összekapcsolódik a megyei Vöröskereszt „Adománygyűjtő Expressz” jótékonysági akcióval.
A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei mindennap 10 és 18 óra között várják az adományokat.

Gyűlnek az adományok (kattintson a képre, galéria nyílik)

A karitatív szervezethez ősz óta folyamatosan érkeznek levelek a rászorulóktól, akik karácsony előtt segítséget kérnek. A legnagyobb szükség tartós élelmiszerekre, édességre, játékokra, tisztító- és tisztálkodó szerekre, valamint tisztára mosott-vasalt ruhaneműkre van. A Vöröskereszt megyei szervezete 1000 családon szeretne segíteni.

Az összegyűlt adományokat a Vöröskereszt és a bevásárlóközpont munkatársai még a karácsonyi ünnepek előtt közösen juttatják el a rászorulóknak.

A Magyar Vöröskereszt a Nyír-Plaza mellett december 6-án a nyíregyházi TESCO Áruházban is tart gyűjtést,és karácsonyig minden hétvégén a Metro Áruházban is várja az adományokat.