A Zöld Irodaház is a megújult kormányhivatali ingatlanok között van

Négy nyíregyházi helyszín mellett egy-egy rakamazi, nagyhalászi és záhonyi ingatlant is felújítottak – ez már a sokadik ilyen jellegű programja volt a megyei kormányhivatalnak. Azon túl, hogy az energetikai besorolásuk kedvezőbb lett az épületeknek, így olcsóbb lett a fenntartásuk, sokkal komfortosabbak lettek a munkavégzés körülményei és az ügyfelek is méltó irodákba között érkezhetnek intézkedni, amint az a rendezvényen bemutatott képekből is kiderült.

Megfelelve az elvárásoknak

– Ezek a beruházások a megye számos pontján valósultak meg. Számunkra ez azért fontos, mert a kormányhivatal a megye minden településére, minden járására kellő igyekezettel odafigyel, hogy olyan körülményeket biztosítsunk munkatársainknak és az oda betérő, ügyeiket intézni szándékozó állampolgároknak, ami a XXI. század kihívásainak megfelel – fogalmazott Román István, megyei kormánymegbízott.

További képekért kattintson a fotóra!

Energetikai felújítás

A Zöld Irodaházban például közel 240 millió forintból cserélték ki a nyílászárókat, a radiátorokat, és a hőszigetelés mellett napelemeket is kapott az épület, mely megőrizte jellegzetes zöld színét. Ez városképi szempontból is fontos, egyben illeszkedik abba a polgármesteri programba, ami az épített örökségünk megőrzéséről szól.

Városszépítő polgármesteri program

– 2013-ban indítottunk egy programot, hogy régi, szép épületeinket, amelyek eléggé elhanyagolt állapotban voltak jelentős részben, s Nyíregyháza karakterét, stílusát is meghatározzák, kezdjük el felújítani. Nagyon örülök, hogy ennek a sorában mind a két épület – mert a Megyeháza B épülete is fontos a város számára és a Zöld Irodaház is – megújult – hangsúlyozta a rendezvényen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Folyamatos fejlődés

Persze ahhoz, hogy ilyen felújítások történhessenek, melyek a Zöld Irodaház és a Megyeháza „B” épülete mellett a járási hivatal két kótaji úti, az Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály által használt ingatlanát is érintették, hosszas előkészítés és ez esetben uniós források szükségesek. Rendszeresen vendége a megyének dr. Tuzson Bence, akinek dédapja nevét viseli a nyíregyházi botanikus kert. A közszolgálatért felelős államtitkár ünnepi beszédében azt mondta, szívesen jár a megyébe, különösen Nyíregyházára, elsősorban azért, mert szerinte folyamatosan épül-szépül a város, és gyakran rácsodálkozik egy-egy fejlesztésre.

Tudatos városvezetés

– Akkor tud fejlődni egy város és akkor erősödik meg egy város, hogyha annak olyan a vezetése. Kívülről államtitkárként, kormánymegbízottként lehet segíteni egy városnak, egy településnek, de igazán akkor lehet segíteni, hogyha megvan az elhatározás, megvan az akarat és vannak tervek egy városban. Nyíregyháza vezetése nagyon sokat tett annak érdekében, hogy ilyen tervek legyenek, de a terveken túl a tettek mezejére is lépett. Köszönök polgármester úrnak minden támogatást, és gratulálok neki ahhoz a munkához, amit az utóbbi időszakban itt, Nyíregyházán elvégzett, mert az ő munkája nélkül – azt gondolom – ez a mostani fejlesztés sem valósulhatott volna meg – fogalmazott az államtitkár.

Tartalom a szlogen mögött

Nyíregyháza két képviselője is szólásra emelkedett. Dr. Vinnai Győző, aki korábban a kormányhivatalt is vezette, az ügyfélközpontúság, valamint a modern, segítő állam és közigazgatás szerepéről beszélt, dr. Szabó Tünde pedig – aki a város képviselete mellett az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is – arról, hogy hivatalából következően több épület felújításának átadásán vehet részt, de egyik alkalom sem fogható ahhoz, amikor mindez Nyíregyházán történik. – Az még nagyobb öröm, hogy az egyik ilyen esemény követi a másikat, akár országosan nézzük, akár a megyénket, a városunkat. Ezek a beruházások az ékes bizonyítékai annak, hogy Magyarország jobban teljesít. Ez nem csupán egy jól hangzó mondat, hanem valódi, kézzel fogható, látható tartalom van mögötte – mondta dr. Szabó Tünde.

További képekért kattintson a fotóra!

Két főosztálynak ad helyet

A megyeházán tartott ünnepség végén a meghívottak a Zöld Irodaház épülete elé vonultak, ahol a történelmi egyházak közös szolgálata után szimbolikusan is átadták rendeltetésének az épületet, amely a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának, valamint az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának ad helyet.

 

Tarczy Gyula