A voksolás tétje, hogy Magyarország független és magyar ország tud-e majd maradni

Világpolitikáról és migrációról is szólt nyíregyházi lakossági fórumán Nógrádi György pénteken.


A biztonságpolitikai szakértő kiemelte, az elmúlt években azt érte el Magyarország és a magyar kormány, hogy a helyzet most nyugodt és biztonságos. Dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselőjelölt is részt vett a fórumon, ő az április 8-ai választás tétjéről is beszélt. Hangsúlyozta, arról is szól a voksolás, hogy Magyarország független és magyar ország tud-e majd maradni.

Dr. Szabó Tünde elmondta, 2001 óta Londonban 500 keresztény templomot zártak be és azóta több mint 420 mecsetet építettek.

2020-ra ugyanannyi muszlim lesz, mint keresztény, ám a keresztények fele már 65 év feletti lesz, a muszlimoknak a fele pedig 25 év alatti lesz.

– tette hozzá. Úgy véli, ez meghatározza egy nemzet kultúráját és Európa jövőjét is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Szabó Tünde szerint azonban Magyarország biztonságot tud nyújtani, ám most is szükséges az összefogás. Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselőjelölt kiemelte, sokan mai napig nem ismerik fel az illegális migráció problémáit. Akadnak, akik azt mondják, hogy nem látnak vonuló migránsokat, miközben elfelejtik, hogy 2015-ben milyen volt a helyzet többek között a Keleti pályaudvarnál. Dr. Vinnai Győző szerint fontos, hogy nekik más a kultúrájuk, más a vallásuk és megítélésük. Többek között a nőket sem tekintik egyenrangúaknak. Szerinte Nyugat-Európa szenved ettől a válságtól és úgy fogalmazott, azt is tudjuk, hogy Nyugat-Európa nem véd meg bennünket. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadásában a szomszédos országokról is szólt. Kiemelte, Romániában válság, Szlovákiában kormányválság van, Ukrajna pedig 1991 óta keres magának egy ellenséget, akire ráhúzza, hogy miatta nem működik a gazdasági élete.

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő elmondta:

Én hosszú évek óta azt mondom, hogy Európában három válság volt, van és lesz. Az egyik a migráció. Pár szót majd mondok róla. A másik, amiről soha nem beszélünk, hogy véleményem szerint 10-15 éven belül létre fog jönni Nagy-Albánia. A kérdés nem az, hogy létrejön-e. A kérdés az, hogy török vagy szaúdi pénzből jön-e létre. Mert a kettőnek teljesen más konzekvenciái lesznek. És a harmadik nagy, európai kérdés, hogy melyik lesz az a történelmi pillanat, amikor több millió fehér, keresztény ukrán megindul Nyugat felé és valamennyi gazdasági menekült lesz. Én fölhívnám a figyelmüket: nem Magyarország felé, Nyugat felé, ebbe benne van Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia és lehet sorolni.